BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.442,93
HABER /  GÜNCEL

DTP seçimde tokat yiyecek

terör olaylarını protesto etmek için bisikletle 4.5 ayda 77 il gezen Niyazi Kıyak'tan ilginç doğu izlenimleri..

Abone ol

Türkiye'nin son dönemde yaşadığı terör olaylarını protesto etmek için bisikletle 4.5 ayda 77 il gezen Niyazi Kıyak, terörden en çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki vatandaşların şikayet ettiğini söyledi.

"Terör ve şiddet Allah'a hakarettir" sloganıyla İstanbul'dan başladığı turunda 77. il olarak Çanakkale'ye gelen Kıyak, vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Meraklı gözlerle olup biteni anlamaya çalışan vatandaşlar, Kıyak'ı sık sık durdurup sohbet etmek istedi. Bir pastanenin sahibi Ali Polat ise yemek ve çay ikram etti.

Gezdiği yerlerdeki izlenimlerini aktaran Kıyak, "Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerindeki vatandaşlarımız, genellikle terör ve şiddeti istemiyor. Bu konudan en çok onlar şikayetçi. Hattâ önümüzdeki yerel seçimde gerekeni yapacaklarını söylediler. Devletin sosyal politikaları meyvesini vermiş. Gerilim üzerinden siyaset yapan ve ülkenin beraberliğini bozmaya çalışan örgütlerin bitme safhasına girdiğine şahit oldum." dedi. Niyazi Kıyak, Trakya'daki diğer illeri de gezdikten sonra başlargıç noktası olan İstanbul'a döneceğini kaydetti.