BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,11
ALTIN 2.467,30
HABER /  POLİTİKA

Çelik Endonezya yolcusu

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Endonezya'ya gidiyor. Çelik, Bakan Soedibyo'nun davetlisi.

Abone ol Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Endonezya Eğitim Bakanı Bambang Soedibyo'nun davetlisi olarak yarın Endonezya'ya gidecek. Çelik ve beraberindeki heyet, 4-7 Aralık 2008 tarihleri arasında temaslarda bulunacak.

Bakan Çelik, ziyareti sırasında Soedibyo ile bir araya gelecek ve eğitim işbirliği konusunda mutabakat zaptı imzalanacak.

Mutabakat zaptı ile okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, mesleki ve teknik eğitim ile yükseköğretim alanlarında öğretmen, öğretim üyesi, öğrenci ve uzman değişimi yapılması öngörülüyor.

Ayrıca, iki ülkenin eğitim kurumlarınca verilen belgelerin karşılıklı tanınması, burs tahsisi; öğretmenlerin, okul müdürlerinin ve öğretim üyelerinin çeşitli faaliyetlerle mesleki açıdan geliştirilmesi, ortak araştırma ve uluslararası yayınlarda işbirliği yapılması, iki ülke dilinin öğretilmesi, mesleki ve teknik eğitimde stajyerlik programlarına erişimin kolaylaştırılmasının sağlanması hedefleniyor.

Endonezya ve Gadjah Mara üniversiteleri ile bazı okul ve eğitim merkezlerinde de incelemelerde bulunacak olan Milli Eğitim Bakanı Çelik, Yogyakarta'da Borobodur ve Prambanan tapınaklarını da ziyaret edecek.

Bakan Çelik, 7 Aralık Pazar günü Türkiye'ye dönecek.