BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.442,93
HABER /  POLİTİKA

DTPnin gizlisi saklısı yok

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş'ın Zaman'dan Nuriye Akman'a verdiği röportajın yankıları sürüyor.

Abone ol DTP'li Selahattin Demirtaş, solculuklarının gizli olmadığını iddia etti.

PKK-Ergenekon ilişkisi konusunda devletin elindeki belgeleri ortaya koymasını isteyen Demirtaş, asıl tartışılması gereken konunun bu ilişki değil, Kürtlerin yaşadığı trajedi olması gerektiğini söyledi.

Partisinin genel merkezinde gazetecilere konuşan Demirtaş, röportajda dile getirdiği görüşlerine açıklık getirdi. Demirtaş, ortaya koyduğu görüşlerin aslında yıllardır kamuoyunda tartışılan konular olduğunun altını çizdi.

Demirtaş, "Röportajda, Kuzey Irak yönetimini tarif ederken, 'onlar sağcı, biz solcuyuz' şeklindeki ifadeyi meydanlarda neden kullanmıyorsunuz? Solculuğunuzu gizliyor mu sunusuz?" şeklindeki soruya, solculuklarının gizli olmadığını iddia etti. DTP'yi sol bir kitle partisi olarak tarif eden Demirtaş şöyle konuştu:

"Elbette ki tabanımızın çoğunluğu muhafazakâr ve dindar insanlardan oluşuyor. Bununla birlikte bize oy veren çevreler içerisinde farklı düşünen kemsiler de var. Fakat partimizin çizdiği çerçeve ve programı, sol bir kitle partisi tespitine göre hazırlanmıştır. Dolayısıyla bu DTP'nin gizli bir parti politikasının olduğu anlamına gelmez. İfade ettiğim şey, partimizin tüzüğüne yönelikti. DTP seçim meydanlarında ifade emiyor şemlindeki yaklaşmak doğru değil."