BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.449,22
HABER /  POLİTİKA

DSPnin tontonu çok sempatik

DSP Genel Başkanı Türker, genel başkanlık yarışının ardından ilk ziyaretini İzmir'e yaptı. Türker için bakın nasıl bir yorum yapıldı.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin toplumu kucaklayan politikalarla 27 ay sonra yapılacak genel seçimlerde iktidara talip olduğunu belirtti.

Türker, İzmir'deki temasları çerçevesinde, İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen'i ziyaret etti.

Eski DSP İzmir İl Başkanı Özdemir Sökmen'i baro başkanlığına seçilmesinden dolayı kutlayan Türker, kendisinin de 4 gün önce başkan seçildiğini hatırlattı.

DSP'nin toplumu kucaklayan politikalarla 27 ay sonra yapılacak seçimlerde iktidara talip olduğunu ifade eden Masum Türker, şöyle konuştu:

''Eskiden talipliğimiz biraz ürkekti ,ama şimdi Genel Başkanın kendisi başbakan adayı. Türkiye'nin bir arayış içinde olduğunu biliyoruz. Bu noktada siyasette çeşitli yeni oluşum arayışları var. Biz DSP olarak yeni oluşum arayışlarına gerek kalmadan alternatif yaratma peşindeyiz.''

''O TONTON KİŞİLİĞİYLE ÇOK SEMPATİK BİR İNSAN''

İzmir Barosu Başkanı Sökmen ise DSP Genel Başkanı Masum Türker'in bu göreve seçilmesinin hemen ardından ilk ziyaretini İzmir'e yapmasının, kente verdiği önceliği gösterdiğini söyledi.

Türker'i baro başkanlığı öncesinde DSP'de aldığı görev dolayısıyla yıllardır tanıdığını ifade eden Sökmen, şunları kaydetti:

''Masum Hocamızı hep izleriz. O tonton kişiliğiyle çok sempatik bir insan. Ama onun dışında çok iyi bir siyasetçi, engin görüşü olan bir siyasetçi. Partinin genel kongresinde, seçimlerde de başarıya ulaştı. Ben DSP'nin Masum Türker ile çok büyük hedeflere ulaşacağına, çok büyük ivme ve başarı yakalayacağına inanıyorum.''