BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.444,41
HABER /  GÜNCEL

Böyle arkadaş düşman başına

Bir kamu kurumunda çalışıyordu. En yakın iş arkadaşının kimliğini yürüttü. Ardından o kimliğe sahte belge düzenleyip onu borç batağına soktu.

Abone ol

Samsun'da bir kadın, iş yerinde çalışan arkadaşına ait kimlikle sahte belge düzenleyerek 10 bin TL kredi çekmek isterken yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kale Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir banka şubesine 10 bin TL'lik kredi için ''Cemile Bahadır Kara'' kimliğiyle başvuran kişinin evrakını inceleyen banka görevlileri, kimliğin ve diğer belgelerin sahte olduğunu tespit etti.

Bu gelişme sonrasında bilgilendirilen güvenlik güçleri, bankada gerekli tedbirleri alırken, tekrar bankaya gelen ve adının H.İ.Ö. (42) olduğu bildirilen kadın yakalandı.

Gözaltına alınan zanlının yapılan sorgusunda ise ilginç bir durum ortaya çıktı. Bir kamu kuruluşunda çalışan zanlının benzer yöntemle aynı iş yerinde çalışan bir başka arkadaşı adına da bir banka şubesinden 10 bin TL kredi çektiği belirlendi. H.İ.Ö'nün, kredi taksitlerini ödeyemeyip durumun anlaşılması üzerine borcunu kapatabilmek için tekrar bu yolu seçtiği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.