BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.430,08
HABER /  GÜNCEL

Bu fotoğraflar ilk kez yayınlanıyor

Şemdinli olaylarının bugüne kadar hiç yayınlanmamış fotoğrafları ortaya çıktı. Olayların başlangıcı bilinenin aksine... Bunu da 'İyi çocuk'ların yaptığı iddia ediliyor...

Abone ol

Şemdinli olaylarının başlangıcının 9 Kasım 2005’teki Umut Kitabevi’ne atılan bomba olduğu biliniyor. Aslında Şemdinli’de olaylar sekiz gün önce başlamıştı.

1 Kasım 2005 tarihinde saat 23:20 sularında Meydan Caddesi’nde park halindeki bir araçta meydana gelen ve 23 kişinin yaralandığı bombalama olayından bir gün sonra askerlerin çektiği fotoğrafları ilk kez Taraf yayınladı.

Bu fotoğraflar 2 Kasım 2005 tarihinde, olaydan altı saat sonra çekildi. Bu bombalamayı da aynı kişilerin yaptığı iddia ediliyor.

Hatırlanacağı gibi 9 Kasım 2005’te Şemdinli’de eski PKK’lı Seferi Yılmaz’a ait kitapçı bombalanmış ve olayda bir kişi de hayatını kaybetmişti.

Bombayı attığı öne sürülen kişinin sığındığı otomobil halk tarafından durdurulmuş ve içindeki üç kişi PKK itirafçısı Veysel Ateş ile astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz tartaklanarak polise teslim edilmişti

İŞTE KIVILCIMI ATEŞLEYEN PATLAMANIN FOTOĞRAFLARI

 

[PAGE] [PAGE]