BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bedeni orda değilmiş ama!..

İstanbul Valisi Güler onbinlerin katıldığı Saylan'ın cenaze törenine katılmadı. Katılmama nedenini de şöyle açıkladı;

Abone ol

İstanbul Valisi Muammer Güler, Salı günü toprağa verilen ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan'ın cenaze törenine neden katılmadığına açıklık getirdi. Güler, kendisinin fotoğraf karesine girmek gibi bir hevesinin olmadığını belirterek, "Aldığımız tedbirlerle oradaydık" ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin "ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın cenaze törenine katılmamanız nedeniyle bazı eleştiriler yapıldı. Bu konudaki düşünceniz nedir?" sorusu üzerine Güler, şöyle konuştu:

FOTOĞRAF KARESİNDE YER ALMA HEVESİMİZ YOK

"Cenaze töreninin organizasyonuyla aldığımız tedbirlerle biz oradaydık. İlla fotoğraf karesinde yer almak gibi bir hevesimiz olmadığını bilmenizi isterim. Dernek yöneticilerine kurumsal anlamda gerekli taziyelerde bulunulmuştur. Ailesine tarafımdan gerekli taziyede bulunulmuştur. Sayın Aysel Çelikel tarafından organizasyona katkımız nedeniyle teşekkür edilmiştir.

KENDİSİNE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM

ÇYDD'nin ve sayın Türkan Saylan'ın sağlığındaki kurumsal çalışmalarına da valilik olarak bizim desteğimiz vardır. Devlet olarak da destek vardır. Birçok sosyal sorumluluk projesinde beraberce yer aldık. Kandilli Kültür ve Eğitim Vakfı'nın çalışmalarında kendilerine destek olduk. Kendisi sağlık ve eğitim alanında son derece önemli hizmetlere imza atmış değerli bir bilim insanıydı, kendisine tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bu olayın biçimsel tarzda ele alınmaması gerektiğini ve kendisinin yürüttüğü çalışmalarda en büyük desteğin kurumsal anlamda İstanbul Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu olduğunu belirtmek istiyorum."