BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bu metrobüste bir iş var!

Kemal Kılıçdaroğlu, Metrobüs'ün peşinde. Ve gizli tuttuğu bir ismi gündeme getirdi. İNTERNETHABER o isme ulaştı: Zoltan Borankay. Peki kim bu Zoltan?

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, metrobüslerin peşinde. Arka arkaya iddialarda bulunan Kılıçdaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, üretici firmadan doğrudan alım yapılmasının nedenini sordu.

Kılıçdaroğlu ismini açıklamadan firmanın Türkiye temsilcisinin iddialara ilişkin bilgi sahibi olduğunu söyledi. Habercilerin ısrarına karşın isim vermeyen

ZOLTAN BORONKAY KİM? 

Zoltan Boronkay, sahibi olduğu "Boronkay Otomotiv" ile "Daweoo" ve "Rover" marka araçları ülkemize getiren iş adamı olarak biliniyor. Türkiye'nin önde gelen otomobil ithalatçılarından biri...
Ortodoks-Rum geleneğinden gelen ailenin kolları Macaristan'a kadar uzanıyor... Medyada baba Boronkay'dan çok aşkları ile gündemden düşmeyen Selin Boronkay tanınıyor.

Kılıçdaroğlu'nun hedefindeki ismin Zoltan Boronkay olduğunu İNTERNETHABER tespit etti. Peki kim bu Zoltan Borankay ve Kılıçdaroğlu'nun iddiaları neler?

Kılıçdaroğlu, basın toplantısında metrobüsler ile ilgili İstanbul Anakent Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a sorular ve iddialar yöneltti:

"1- Phileas marka otobüsleri alan da alımla ilgili şartnameyi hazırlayan da İstanbul belediyesi. Ama belediye sorulara ve iddialara yanıt vermek yerine firmadan yardım bekliyor. Suçluluklarının farkındalar.

2- Firma yetkilileri bu araçların İstanbul'un yoğunluğunu kaldıramayacağını itiraf etmişlerdir.

3- Teknoloji harikası olduğu ileri sürülen bu araçların bir kısmı garajlarda onarım bekliyor.

4- 23 Nisan'da Topbaş, "Araçların tamamı 1 Mayıs'ta hizmete girecek. teknik arızalar var düzeltiliyor" demişti. Bugün 21 Mayıs ama araçlar hala garajda.

5- Belediyenin resmi açıklamasında, "Araçlar direk üreticiden alınmıştır. Üretim aşamasında şartmanemeye uygunluk denetlenmiştir. Geriye yüklenmeden hertürlü testler yapılmıştır" denilmiştir. Bu açıklama doğru değildir. Eğer o kadar testler yapıldıysa, buğün garajda yapılanlar nedir?

6- Şartname hazırlanmadan en uygun aracın Phileaslar olduğu açıklanmıştır. Ama hiç bir şekilde araç tarifi, ismi, modeli veya markayı çağrıştıracak spekülasyon yapılamaz. Ama belediye bunun aksini yapmıştır.

7- Aksi görüşlere ve raporlara karşın, 60 milyon avro ödenerek bu araçlar alınmıştır.

8- Şartnamede 'ayıplı mal iadesi' hükmü var. Peki garajlardaki arızalı araçlar neden iade edilmiyor?"

Kılıçdaroğlu, daha önce Ankara belediyesine satılmak istenen ancak sonra İstanbul büyükşehir belediyesine Türkiye temsilcisi devrede olmadan doğrudan üretici firmanın kendisinden alınan araçların türkiye temsilcisinin kim olduğunu da sordu.

Kılıçdaroğlu'nun ısrarlara rağmen ismini açıklamaktan kaçındığı temsilcinin Zoltan Boronkay olduğu öğrenildi. Ancak Kılıçdaroğlu'nun Borankay'ı neden hedef gösterdiği henüz netlik kazanmadı.