BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Dayı yeğen ensesti kanlı bitti

'Birbirimize aşık olduk' diyen dayı-yeğen kaçtı. Ancak aileler bu duruma karşı çıktı. Uzun süre iz sürdüler ve ikisini yakaladılar.

Abone ol

Töre yüzünden öldürülen Orhan Topkaç ile öldürülmeye çalışılan birlikte yaşadığı O.T.'nin hikayesi belli oldu. İki aşığın dayı-yeğen olduğu ortaya çıktı.

Evlenmek için İzmir’e kaçan Orhan Topkaç (26) ile yeğeni O.T. (16), bu beraberliğe karşı çıkan ailelerinin hedefi oldu. Kardeşi ve yeğenini “Sizi İran’a geçiririm” diyerek Doğubayazıt’a dönmeye ikna eden ağabey Mehmet Topkaç, iki aile meclisinin aldığı “ölüm” kararını uygulamaya koydu.

Milliyet'e göre; “namusumuzu beş paralık ettiniz” diyerek kurşun yağdırdığı kardeşini öldüren Mehmet Topkaç, genç kıza da tek el ateş etti. Hafif yaralanan ve bayılan yeğeninin de öldüğünü düşünen Mehmet Topkaç olay yerinden kaçtı. Genç kızı hastaneye götüren ambulans şoförünün, kendilerini takip eden silahlı kişiler olduğunu görerek jandarmadan yardım istemesi ikinci bir saldırının da gerçekleşmesini engelledi.

Akraba olmalarına rağmen birbirlerine gönül veren Orhan Topaç ile O.T, 29 Ocak’ta İzmir’e kaçtı. Başından itibaren bu ilişkiye karşı olan taraflar, aile meclislerini toplayarak “Törelere karşı geldiler. İkisi de öldürülsün” kararını aldı.

DERE KENARINA GÖTÜRDÜ

Bu gelişmeyi öğrenerek köşe bucak kaçan sevgililerin izini, ağabey Mehmet Topkaç buldu. Çifti “Doğubayazıt’a gelin, sizi İran’a geçiririm. Orada canınızı kurtarırsınız” diyerek ikna eden Mehmet Topkaç, ailelere durumu ileterek gerekeni yapacağını söyledi.

İlçeye önceki gün dönen kardeşi ile yeğenine çok sıcak davranarak otomobiline bindiren Mehmet Topkaç, Yılanlı köyü yakınlarındaki Sansu deresi mevkiine götürdü. Aniden tabancasını çeken Mehmet Topkaç, kendisine şaşkın gözlerle bakan kardeşine 7, yeğenine tek el ateş etti. Vücuduna 5 kurşun isabet etti.

AMBULANSA SİLAHLI TAKİP

Yaralı O.T. ambulansla Ağrı’ya sevk edilirken şoför kendilerini silahlı kişilerin takip ettiğini fark etti. Jandarmadan yardım istedi. Bu sayede ikinci bir saldırı önlendi. Jandarma eşliğinde Ağrı’ya ulaştırılan genç kız, devlet korumasına alındı.