BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.386,24
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Yeşilçamdan darülacezeye!

Bir zamanların ünlü ismiydi. Sokakta bitkin bir halde bulundu. Perişandı, üstü başı dökülüyordu. Şimdi Darülaceze'de!

Abone ol

Tiyatro sanatçıları Mehmet Esen ve Mustafa Turan’ın, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bitkin bir halde bulduğu Yeşilçam’ın bir döneme damgasını vuran aktörlerinden Mesut Engin’e, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü kapılarını açtı.

720 kişinin yaşadığı Kayışdağı Darülaceze’ye yerleştirilen Engin, geçmişte kalan zor günlerini anlattı. Uzun yıllardır sokaklarda esnafın yardımlarıyla yaşam mücadelesi verdiğini ve bu nedenle çeşitli hastalıklar geçirdiğini belirten Engin, son dönemde yaşama sevincini yitirdiğini ve ölümü beklemeye başladığını söyledi.

Darülaceze’nin kendisi için yepyeni bir başlangıç olduğunu belirten Engin, zamanın karşı konulmaz acelesine yenik düştüğünü söyledi. Engin, 1973’de Ses Dergisi’nin açtığı yarışmada birinci olarak Yeşilçam’a adım attı. Birçok filmde başrol ve yardımcı oyuncu olarak rol aldı.




MESUT ENGİN BİR ZAMANLAR KRAL DAİRELERİNDE YATIYORDU! İŞTE O GÜNLERDEN BUGÜNLERE GELİŞİN ÖYKÜSÜ;

[PAGE]

Mesut Engin Ses Dergisi'nin düzenlediği güzellik yarışmasında Kral seçilip Yeşilçam'a adım attı. O yıllarda tüm genç kızların hayallerini süslüyordu.

[PAGE]

1973 - 2002 yılları arasında bir çok filmde başrol ve yardımcı oyuncu olarak rol aldı. Kadir İnanır, Ayhan Işık ve Perihan Savaş gibi sanatçılarla kamera karşısına geçti. Ayrıca mankenlik ve fotomodellik de yapan oyuncu o dönemde çok para kazanıyor, otellerin kral dairelerinde yaşıyordu.

[PAGE]

Engin'in hayatı 1976'da geçirdiği trafik kazasıyla karardı. Sağ bileğinin sinirleri kesilen aktör hayata küstü ve alkolle tanıştı.

[PAGE]

Ancak bu arada iyi şeyler de olmuyor değildi. 30 yaşında İstanbul'un varlıklı ailelerinden Asiye Gençağaoğlu ile nişanlandı. Güzellik salonu işletmeye başladı.

[PAGE]

Fakat sinema dünyasındaki hiçbir arkadaşından destek görmedi. Mesut Engin, içine düştüğü bunalım sonucunda tamamen alkole sığındı. İşini de, şöhretini de kaybetti. Uzun yıllar alkolden kurtulmaya çalıştı ve 2003'te bağımlılıktan kurtuldu.

[PAGE]

Daha sonraki dönemde psikolojisi bozuldu, akli dengesini kaybetti. Mesut Engin artık sokaklara düşmüştü. İzmir'de Ağaçlı Yol'da otobüs duraklarında banklarda uyumaya başladı. Derdini, sıkıntısını kimseyle paylaşmıyordu. Çevre esnafın 'dede' diye hitap ettiği Engin, ikram edilen yemekleri de kabul etmiyordu. İyi giyimli insanları görünce arkasını dönüyordu. 

[PAGE]


Sonra yolu yeniden İstanbul'a düştü. Ancak bu kez İstanbul'un renkli gece hayatını değil, sokaklarını tanımaya başladı. Evsiz hayatı devam ediyordu. Ölümü beklemeye başlamıştı ki Tiyatro sanatçıları Mehmet Esen ve Mustafa Turan onu bulup bir darülacezeye yerleştirdiler.

[PAGE]

[PAGE]