BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Deniz Fenerinde son dakika!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 'Deniz Feneri Davası' ile ilgili bir açıklama yaptı. Almanya'dan yeniden yardım istendiği söylendi.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, Almanya'daki Deniz Feneri e.V Davası'na ilişkin Almanya'dan gelen dosyanın çevirisinin tamamlandığını bildirdi. Boyrazoğlu, eksik gönderilen ve tercüme sonrasında delil olduğu anlaşılan belge ve bilgilerin gönderilmesi için Almanya'dan yeniden adli yardım talebinde bulunulacağını açıkladı.

Dava için 2 savcının daha görevlendirildiğini belirten Boyrazoğlu, savcıların isimlerini de verdi: "Bu dava için görevli savcı Nadir Türkaslan'ın yanına Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tanır da görevlendirildi" Mehmet Tanır sahte çürük davasını yürüten savcıydı.

SIZLANMALARI ANLARIZ

Boyrazoğlu, Adliye Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Deniz Feneri e.V davasıyla ilgili Almanya'dan gelen dosyanın tercümesinin tamamlandığını resmi olarak ilk kez bugün açıkladığını söyledi.

Soruşturmayla ilgili görevlendirilen Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Nadi Türkaslan'ın, biri Dışişleri Bakanlığından emekli 3 kişilik bir heyete, evrakları tercüme ettirdiğini anlatan Boyrazoğlu, yanlış anlaşılmaması için dosyayı savcılıkta tercüme ettirdiklerini belirtti. Boyrazoğlu, ''Görev yapan arkadaşlar da hassasiyetimizi görmüşlerdir'' dedi.

''Tercümenin gecikmesinden kaynaklanan bazı sızlanmaları anlayışla karşıladığını'' belirten Boyrazoğlu, ''Elimizde olmayan nedenlerle bugüne kadar gecikmiştir'' diye konuştu. Başsavcı Boyrazoğlu, Açıklamayı 1 hafta önce yapacaklarını, ancak heyetteki emekli Dışişleri mensubunun babası vefat ettiği için tercümenin 1 hafta geciktiğini söyledi.

SORUŞTURMAYA 2 SAVCI DAHA ATANDI-

Boyrazoğlu, soruşturmayı yürüten Nadi Türkaslan ile birlikte çalışmak üzere, Cumhuriyet Savcıları Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz'ü görevlendirdiklerini bildirdi. Savcılık makamında 162 savcının görev yaptığını anımsatan Boyrazoğlu, şunları söyledi:

''Gerekirse hepimiz görev alırız. Ondan da kimsenin şüphesi olmasın. Ne eksik ne fazla, kimseyi suçlamak veya kastımız olamaz. Suç varsa tahakkuk da vardır, suç yoksa artık sonucunu hep birlikte görürüz. Bu aşamadan sonra arkadaşlarımız evrakı inceleyecek, biz de bu incelemede bulunacağız, kendimize bir yol haritası çizeceğiz. Soruşturma neyi gerektiriyorsa oraya kadar gideceğiz. Kamuoyunun duyarlılığını da biliyoruz.''

Dosyanın içeriğine ilişkin şu anda bilgi vermelerinin mümkün olmadığını söyleyen Boyrazoğlu, dosyayla ilgili kısıtlılık kararı bulunduğunu hatırlattı.

Tercüme evrakı Almanya'dan gelinceye kadar, aradan geçen süre zarfında Cumhuriyet savcılarının boş durmadığını, kendilerine göre araştırmalarını yaptıklarını anlatan Boyrazoğlu, ''Bu dosyayı da inceledikten sonra gereğini yapacaklardır, ona inanıyorum'' dedi.