BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

DSPli Sezer terörü kınadı

Sezer, Hakkari'de şehit olan 5 askere Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Abone ol DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, terörle mücadele konusunda, ''Hükümet, tehlikenin ve tehdidin büyüklüğünü hala anlamamakta ısrar ediyor'' dedi.

Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkari'de şehit olan 5 askere Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Türk milletine başsağlığı diledi.
''Acımız ve endişemiz büyüktür'' diyen Sezer, Hükümetin 17 Ekim 2007'de TBMM'nin verdiği sınır ötesi operasyon yetkisi içeren tezkerenin gereğini yapmayı sürüncemede bıraktığını ve bu nedenle tehlikeli tırmanışı önleyemediğini savundu.

Türkiye'nin birliğini ve bütünlüğünü, Türk insanının can ve mal güvenliğini, devletin bekasını tehdit eden terörün can almaya ve ocakları söndürmeye azgınlaşarak devam ettiğini belirten Sezer, Hükümetin ise, çeşitli bahaneler ürettiğini, sonuçsuz toplantılar icat etiğini ve adeta, Türkiye'yi oyalamayı sürdürdüğünü öne sürdü.

DSP Genel Başkanı Sezer, şunları kaydetti:

''Hükümet, tehlikenin ve tehdidin büyüklüğünü hala anlamamakta ısrar ediyor. Bu konudaki eleştiri ve önerileri 'siyasal muhalefet' zannederek, bedelini halkımızın ödediği çok büyük hatalar yapıyor.

Hükümet terör örgütünün destekçisi ve yardımcısı olduğu bilindiği halde, Barzani'ye üst düzey resmi heyet gönderirken, TBMM'nin verdiği yetkinin gereğini yerine getirmeye, muhalefetle ve ilgili kurumlarla iş birliği yapmaya yanaşmıyor. Başbakan adeta, 'Barzani'ye muhabbet ve heyet, muhalefete öfke ve nefret' üslubunu tercih ediyor.

Hükümet bir an önce aklını başına toplamalıdır. TBMM'den aldığı görev ve yetkinin gereğini derhal yerine getirmelidir. Türkiye'yi oyalayıcı tutumdan hemen vazgeçmelidir.

Ekonomik terör belasıyla da boğuşan halkımızın öfkesi taşmak üzeredir. Bu gidiş vahimdir; iyiye ve hayra gidiş değildir.''