BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

DP'de toplu istifanın ilginç nedeni

DYP ile ANAP'ın birleşmesiyle kurulan Demokrat Parti Kırıkkale İl Teşkilatı'ndan 49 kişi istifa etti. Nedeni de...

Abone ol

İstifa eden 49 kişi eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın resmi parti teşkilatına asılmadığı için istifa ettikleri açıkladılar.

DP'den istifa ederek Büyük Anavatan Partisi'nin Kırıkkale İl Başkanlığı görevine getirilen Tuncay Yeşilyurt Kırıkkale İHA muhabirine yaptığı açıklamada, istifa gerekçesi olarak DP'nin Anavatan misyonuna ve çizgisine ters olduğunu söyledi.

İl Başkanı Yeşilyurt, "Biz DP'nin Kırıkkale il binasında rahmetli Turgut Özal'ın bir resmi bile göremedik. Demirel'in kurduğu bir Demokrat Parti Anavatan misyonuna ve çizgisine ters. Başında bulunan Genel Başkan Cindoruk'un Demirel'in sözleri ile hareket eden bir başkan olduğunu herkes biliyor. Bu birleşmeden ne ANAP'ın ne de Türkiye'nin menfaatine bir sonuç çıkacağına inanmıyoruz. Bu nasıl birleşme, biz bunu hazmedemedik ve istifa ettik. Bu çözülmenin Türkiye genelinde olacağı inancındayım. Siyasi hayatımıza ben ve arkadaşlarım bundan sonra Büyük Anavatan Partisi'nde merhum Özal'ın çizgisinde devam etme kararı aldık. Bu birleşmeyi yapan Genel Başkanların da birleşmeden dolayı Türkiye menfaatine bir şey çıkmayacağını er geç fark edeceklerdir" şeklinde konuştu.

Büyük Anavatan Partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı görevine getirilen Tuncay Yeşilyurt, Anavatan'a gönül vermiş herkesi parti çatısı altında görmek istediğini söyledi.