BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.469,37
HABER /  GÜNCEL

Ürperten 1 Mayıs MSN kayıtları

1 Mayıs'ta gözaltına alınan toplam 19 kişinin Türkiye'ye 2. kanlı 1 Mayıs'ı yaşatmak için organize edildiği iddia edildi.

Abone ol

Kanlı 1 Mayıs saldırısından 32 yıl sonra kutlamalara açılan Taksim Meydanı'nda benzer provokatif eylemlerin planlandığı ortaya çıktı.

Gözaltına alınan 19 kişinin ise nisan ayından itibaren saldırıyı planlamaya başladığı ve kendi aralarında yaptıkları MSN görüşmelerinde bu konu hakkında konuştukları öğrenildi.

Zaman gazetesinin haberine göre, 1 Mayıs'ı kana bulamayı amaçlayan grubun toplu MSN görüşmeleri tüyler ürpertti. Gözaltı işlemleri yapıldıktan kısa süre sonra Feriköy'de TNT kalıpları, tabanca, bıçak ve mermi bulundu.

Türkiye genelinde bazı grupların bu durumu bahane ederek eylem yapmaya başladığını belirleyen polis, bu grupları yakın takibe aldı. Yapılan takipler sırasında Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli gibi bölgelerde basın açıklaması yapan şahısların aynı kişiler olduğu tespit edildi.

2009 yılı Aralık ayında Küçükçekmece DTP ilçe teşkilatına yönelik silahlı saldırının da bu şahıslar tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Bu çalışmalar sırasında Nevruz kutlamalarına katılan gruplara yönelik kanlı saldırı hazırlığında bulunan bir grup belirlendi.

KENDİLERİNİ SÖZDE ÜLKÜCÜ OLARAK TANITMIŞLAR

Gruplara saldırmak için bölgeye giden ve beklemeye başlayan 5 kişi, polis takibi ile yakalandı. Feriköy bölgesinde yapılanan gruba yönelik takipler ise bu süreçte hız kazandı. Bu çalışmalar sırasında Feriköy Spor Kulübü'nün etrafında yapılanan ve kendilerini Ülkü Ocakları'nın bu bölgede teşkilatı bulunmamasına rağmen ülkücü olarak tanıtan şahısların 1 Mayıs'la ilgili eylem planladıkları anlaşıldı. Nisan ayından itibaren eylem hazırlıklarını planlamaya başlayan gruplar, toplu MSN görüşmelerinde de bu saldırının detaylarını konuştu.

ÜRPERTEN MSN KAYITLARI

Grubun liderlerinden olduğu iddia edilen ve Küçükçekmece DTP ilçe binasına yapılan saldırıya da katıldığı öğrenilen Mustafa Fatih K., MSN'de "Bu yolda içeri giren veya ölen olursa, ailelerine her türlü desteği verecek kişiler mevcut ", "PKK'lıları öldüreceğiz ki iş azsın", "Her şey strateji ile gidiyor. FBI gelse, ABD gelse bu işimizi çözemez. Bu işin sonunda darbe olacak", "Darbe olursa bunların analarını nasıl belleyeceğiz göreceksiniz" gibi yazılar yazdı. Feriköy Spor Kulübü Müdürü Mahir K. ise, "Biz kovalamazsak, siz kovalamazsanız kim sahip çıkar bu vatana?" dedi.