BIST 10.009
DOLAR 32,38
EURO 34,89
ALTIN 2.398,81
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Trafik polisinin çevirdiği yaşadı

Trafik ekipleri tarafından durdurulmak pek hayra alamet değildir... Ama bu kez öyle olmadı... Ekiplerinin çevirdiği sürücüler mutlu ayrıldı.

Abone ol

Ardahan İl Trafik Tertip Komitesi, 'karayolları güvenliği ve trafik haftası' etkinlikleri kapsamında Çamlıçatak noktasında bir uygulama yaptı. Bu kez sürücüler ceza yerine hediye aldı...

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında İl Trafik Tertip Komitesi tarafından Ardahan-Kars karayolunun Ardahan'a giriş noktası olan Çamlıçatak trafik noktasında bir uygulama yapıldı.

Uygulamanın, Trafik Haftası nedeniyle trafik kurallarını sürücülere özendirmek amacı taşıdığını belirten AŞOEO Başkanı Özer, "Bugün biz burada Şoförler Odası, jandarma ve emniyetteki arkadaşlarla birlikte, öncelikle tüm sürücülerin Trafik Haftası'nı kutluyor ve de daha güvenli ve kazasız günler temenni ediyoruz" diye konuştu

Trafik uygulamasında hatasız ve eksiksiz bulunan sürücülere kupa, bardak, gömlek, kravat, kalem ve karayollarını belirten harita dağıtıldı. Ayrıca beş sürücüye de plaket verildi.

Trafikçilerin sürücülerin korkulu rüyası olmasını istemediklerini kaydeden Özer, ''Burada yaptığımız uygulamada, bir sürücü trafik kurallarına uymuşsa, hakkettiği hediyeyi almıştır. Hem hediye almış oluyor, hem de can güvenliğini sağlamış oluyor. Amacımız trafik kültürünü, kanunlarla değil, tüm toplum olarak saygıyla değiştirelim diyoruz''şeklinde konuştu.
Uygulamanın uzun sürmesinden dolayı uygulamaya katılan trafik ekipleri, araçların üzerinde bir süre çay molası verdiler.