BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Afyonkarahisar'a muhteşem yatırım

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak illerine hitap edecek ve Zafer Havalimanı'nın muhakkak yapılacağını söyledi.

Abone ol

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya'nın Altıntaş ilçesine yapılacak Zafer Havalimanı'nın ihale şartlarının düzeltilerek yeniden ihaleye çıkılacağını bildirdi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak illerine hitap edecek ve Türkiye'nin dördüncü büyük havalimanı olacak Zafer Havalimanı'nın muhakkak yapılacağını söyledi. Havalimanı konusunun kimsenin merak etmemesini isteyen Eroğlu, şu anda Afyonkarahisar'ın kara ve demir yolu açısından herhangi bir probleminin olmadığını ifade etti.

'Havalimanı konusunda yola devam diyoruz." diyen Eroğlu, "Zafer Havalimanı ihaleye çıkarıldı ve konuyu sıkı bir şekilde takip ettik. Ancak teklif veren olmadı. Biz daha dün Afyonkarahisarlı milletvekillerimiz ile birlikte Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Bacan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüştük. Neticede havalimanı yeniden değerlendiriliyor. İhale şartları daha da iyileştirilerek tekrar ihaleye çıkılacak. Zafer Havalimanı muhakkak yapılacak. Kimse merak etmesin. Hatta çok kısa sürede yapılacak. Bunun da takipçisi ben ve milletvekillerimiz olacak." dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediyesi, Kent Konseyi ve Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Derneği işbirliğinde Halk Eğitim Merkezi'de düzenlenen 'Yerel Kalkınma ve Markakentler' konferansına katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Bakan Eroğlu, termalin başkenti Afyonkarahisar'da havalimanın açılmasıyla birlikte termal turizmin daha gelişeceğini söyledi.

Afyonkarahisar'ın teknolojik sera ürünlerinde bütün dünyaya domatesinden biberine kadar ihraç edecek hale geleceğini dile getiren Eroğlu, Afyon'un gıda üretim ve ihracat üssü haline getirilmesi gerektiğini belirtti. Bu yüzden markalaşmanın çok önemli olduğunun altını çizen Eroğlu, "Mutlaka marka olmak gerekiyor. Marka olunca ürünün fiyatı üçe, dörde katlıyor. Afyonkarahisar'ın lokumu, sucuğu dediğin zaman herkes ürünlerimizin güzelliğini biliyor. Allah'a şükür sucukta da bir numarayız. Bunu bir kez tekrar söylüyorum. Yalnız başka şehirle kavga etme gibi bir niyetimiz de bulunmuyor." diye konuştu.

AFYONKARAHİSAR'A İLERİ TEKNOLOJİ ATIK SU ARITMA TESİSİ

Afyonkarahisar'da çok modern ve ileri teknoloji bir atık su arıtma tesisi kuracaklarını ve bunun projesinin tamamlandığı bilgisini veren Eroğlu, "Şu anda belediye projeyi değerlendiriyor. Bu 30 milyon liralık muhteşem bir yatırım ve inşallah bu tesisin temeli bu sene atacağız. Onunda müjdesini inşallah buradan veriyorum." dedi.

Afyonkarahisar'ın kalkınmasının ve Ege'nin yıldızı olmasının şart olduğunu dile getiren Eroğlu, "Eğer bir şehir kendisine büyük bir hedef koyarsa o hedefi yakalar. Bizimde kendimize büyük hedefler koymamız gerekir. Ege'nin yıldızı olmak, bütün dünyaya Afyonkarahisar'ın en leziz gıda maddelerini ihraç etmek, bir gıda üretim üssü, ihracat merkezi olmak ve termalde çok daha geniş bir yelpazeyi kucaklamamız gerekiyor." şeklinde konuştu.