BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  GÜNCEL

Dört ayaklı civciv gördünüz mü?

Sonunda bu da oldu. Aydın'ın İncirliova ilçesinde bir tavuk çiftliğinde dört ayaklı civciv dünyaya geldi.

Abone ol

Çiftlik sahibi Hüseyin Tozlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yumurtadan çıkan civcivlerin bakımını yaparken dört ayaklı bir civcivi görünce şaşırdığını ifade etti.

Dört ayağı olan civcivi ilk defa gördüğünü anlatan Tozlu, ''Bakım yaparken dört ayaklı olduğunu fark ettiğim civcivi yaşaması için ayrı bir bölmeye koydum. Dört ayaklı civcivi duyanlar merak ediyor, görmek için tavuk çiftliğine gelmek isteyenler oluyor. Tavuklara ve civcivlere hastalık bulaşır endişesiyle kimseyi kümese almak istemiyoruz'' dedi.

Civcivin şu an iki ayağını yere bastığını anlatan Tozlu, ''Civcivin iki ayağı yukarıda kalıyor, eğer bu şekilde yaşarsa dört ayağını birden yere basacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.

Veteriner Hekim Sedat Özkanbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört ayaklı civciv doğumunun çok nadir görülebilecek bir durum olduğunu belirtti.

 Genetik yapı, hastalık veya kimyasal içerikli yemlerin bu duruma yol açmış olabileceğini ifade eden Özkanbaş, kendisinin daha önce 2 başlı buzağı gördüğünü belirterek, ''Hayvanlarda bu tür durumlara rastlanabiliyor. Kümes hayvanlarında da daha önce görüldü. Bu durumdaki canlıların yaşama ihtimali düşük'' dedi.