BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Dormenden demokratik açılıma destek!

Tiyatro Sanatçısı Haldun Dormen, demokratik açılım sürecine destek verdi. "İnşallah istenilen yere varır" dedi.

Abone ol

Tiyatro Sanatçısı Haldun Dormen, demokratik açılım sürecine destek verdi. Kürt vatandaşların yıllarca ihmal edildiğini düşünen Dormen, "İnşallah bu açılım istenilen sonuca varır." dedi.

Magazin gazeteciliğine değinen Dormen, Timuçin Esen'e yapılanlara çok üzüldüğünü belirterek, "Ben her türlü teröre karşı olduğum için bu tip bir teröre de karşıyım." ifadelerini kullandı.

Cihan'ın sorularını cevaplayan Haldun Dormen, demokratik açılım sürecine değindi. Türkiye'nin bir süredir tartıştığı demokratik açılım sürecinin önemine dikkat çeken Haldun Dormen, hükümetin attığı bu adımı çok önemsediğini söyledi. Dormen, "Ben her türlü barışa hazırım, dünyanın barışa kavuşmasını istiyorum. PKK ile de barış yapılırsa bu bizi çok mutlu edecektir. Durup dururken bir sürü can kaybı ve üzüntümüz oluyor. İnşallah bu demokratik açılım istenilen sonuca varır." dedi. Kürt sorunu gibi bir sorunun varlığından rahatsız olduğunu ve buna çok üzüldüğünü söyleyen Haldun Dormen, "Biz onları yıllarca ihmal ettik. Gerçekten ihmal ettik her bakımdan ihmal ettik. O bakımdan böyle bir anlaşmaya varmak beni mutlu ediyor inşallah iki taraf da istediği şeyi elde edebilir." şeklinde konuştu.

Magazin gazeteciliği hakkında görüşlerini dile getiren Dormen, Timuçin Esen'e yapılanlara çok üzüldüğünü söyledi. "Ben her türlü teröre karşı olduğum için bu tip bir teröre de karşıyım." diyen Dormen, "Belki gereksiz birkaç laf etmiş olabilir ama o hale düşmemesi lazımdı. Magazincileri de suçlamıyorum çünkü onlar da kendi görevlerini yapıyorlar. Ama bazen çok abartıya gidiyor iş. Ben öyle yerlere giden bir insan değilim ama insanların da o tip yerlere gitme hakkı var. Onların bu tip şeylere maruz kalmaları beni üzüyor. Magazincilerin soru sorma hakları var ancak iş bazen abartılıyor." ifadelerini kullandı.

Geçmişte başarılı işler gerçekleştiren Dormen Tiyatrosu'nu yeniden kurmak istemediğini söyleyen Haldun Dormen, eski sıkıntıları yeniden yaşamak istemediği mesajını verdi. Dormen, "Kesinlikle yeniden Dormen Tiyatrosu'nu yeniden istemiyorum. Orada yetiştirdiğim insanlar var ve o insanlar sayesinde orada burada Dormen Tiyatrosu yaşıyor. Ama ben artık Dormen Tiyatrosu'nu idare etmek istemiyorum. Hem böyle çok daha fazla işe yarıyorum, hem de çok daha az üzülüyorum." şeklinde konuştu.
Haldun Dormen, gazeteci gelini Ayşe Arman ile ilgili de konuştu. Arman'ın tarzından dolayı bir eleştirisi olup olmadığı sorusuna Dormen, "Ben onun kişiliğini ve cesaretini çok seviyorum ama bazen abartısını fazla buluyorum. O oğlumun eşidir ve oğlumun da onu eleştirdiğini düşünmüyorum. Ayşe şahsiyetli bir insan, ne yaptığını gayet iyi bilir. Benim kafamdan geçen eleştiriler onu hiçbir şekilde ilgilendirmez. " yanıtını verdi.

"ALTIN PORTAKAL JÜRİSİ İÇİN TEKLİF GELSE, REDDETMEK ZORUNDA KALIRDIM"

Antalya Altın Portakal jürisi için kendisine teklif gelip gelmediği yönündeki soruyu Dormen, "Benim vaktim yok ki jüriye girecek, eğer böyle bir teklif gelseydi nezaketle reddetmek zorunda kalırdım." diye cevapladı.
Tiyatroda eskisi kadar oyun oynamadıklarını ifade eden Dormen, "1960'lı yıllarda eskiden haftada 9 temsil birden oynardık. Ama o zaman İstanbul'da 10 tiyatro vardı ama bugün İstanbul'da 165 tiyatro var. Bunların bazıları çok başarılı gençlerin yaptığı tiyatrolar, ben bundan gurur duyuyorum. Seyirci azalmadı diyeceğim ama belki de ben öyle olmasını istiyorum." diye konuştu.
Tiyatro oyunlarının televizyonlarda yayınlanmasını değerlendiren usta oyuncu, "Ben her türlü yeni denemenin karşısında saygıyla eğilirim, hoş şeyler oluyor ama bazı skeçler başarılı olmuyor ama genellikle iyi. Zaten kimisi benim talebelerimden oluşuyor. Her zaman çok iyi materyal çıkmıyor, skeçler seyirciye hitap etmiyor, bazen bu durumda güzel olmuyor. Mesela Asuman Dabak'ın bir skecini izledim, çok beğendim." ifadelerini kullandı.

Dormen, "Lüküs Hayat'ın yıllardır beğeniyle izlenmesini neye bağlıyorsunuz?" sorusuna şöyle cevap verdi: "Gerçekten de şarkıları çok güzel, hikayesi çok hoş bir hikaye, Zihni Göktay gerçekten de oyunun tutmasını sağladı ve onsuz bir Lüküs Hayat düşünemiyorum ancak benim kabul etmediğim bazı şeyler yapıyor ama bu oyun Zihni yaşadığı sürece 25 sene daha gider."

Yeni oyunu 'Onlar Ermiş Muradına'yı çok severek sahneye koyduğunu belirten Dormen, "Aslında 60 kişilik bir oyundu ve 4 saat sürüyordu ama ben 2 saate indirdim ve 19 kişiyle sahneye koydum. Bana çok iyi kadro verdiler ve onlarla çok iyi anlaştım onlar da beni çok sevdiler. Seyircinin de beğeneceğini umuyorum. İnşallah bu oyun bu geceden itibaren şehir tiyatrolarının vazgeçilmez oyunlarından biri olur." şeklinde konuştu.