BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonda 1 yıl sonra 3 tahliye

Asrın davasının 11. oturumunda 3 tahliye geldi... Sanıklar 1 yıl sonra gelen tahliye kararıyla cezaevinden çıktı...

Abone ol

Ergenekon ana davasının birinci yılında 3 kişi tahliye edildi... Davanın 116'ıncı oturumunda tahliye edilen Erol Ölmez, Kahraman Şahin ve Ümit Oğuztan cezaevinden çıktı.

PİŞMAN DEĞİLİM ASLANLAR GİBİ YATTIM

Tahliyesinin ardından açıklama yapan Erol Ölmez şunları söyledi: “Bizi yargılayanlar zamanı geldiğinde yargılanacak. Çıktığım için mutlu değilim, kalbim ve aklım içerdekilerle. Buradaki insanlar onuruyla aslanlar gibi yatıyorlar. Bu duvarları yıka yıka buradan çıkacaklar. Hiçbir güç buna engel olamayacak. Bu dava siyasi bir davadır. Pişman değilim aslanlar gibi yattım.”

30'U TUTUKLU 94 SANIK YARGILANIYOR

Özetinin okunması bile 8 tam gün ve 40 saat süren, 20 Ekim 2008'de başlayan ve 'Asrın davası’ olarak adlandırılan Ergenekon ana davası bugün birinci yılını geride bıraktı. 86 sanıkla başlayan ana davada yapılan bir yıllık yargılama sonucunda birleştirilen Danıştay suikasti davasının sanıkları ile birlikte 30’u tutuklu 94 sanık yargılanıyor.

26 sanık ise tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak tahliye edildi. Ergenekon ana davasının sanıklarından İlhan Selçuk, Fuat Turgut ve firari sanık Saipir Deblevidze’nin ifadesi ise henüz alınamadı.

BİR YILDA 29 YILLIK YARGILAMA YAPILDI

Normal koşullarda ağır ceza mahkemelerinde bir sanık 4 ayda bir hakim karşısına çıkarken Ergenekon ana davasında sanıkları haftada 4 gün hakim karısına çıktı. Çarşamba günleri ise görüş günü olduğu için duruşma yapılmadı.

Bugüne kadar 116 oturum yapılan Ergenekon ana davasında bu uygulama ile özel yetkili ağır ceza mahkemelerinde 29 yılda yapılacak olan duruşma bir yılda yapıldı.