BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kutsal sıfatı olan valimiz var

Hristiyanlar için aziz sıfatı önemli. Bu sıfata sahip birnin Türkiye'de önemli bir kentin valisi olduğunu biliyor musunuz?

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Hristiyanlar için azizlik mertebesi önemlidir. Bir valimiz, bilmeden aziz olmuş. Aziz olduğunu öğrenince de, çok şaşırmış Bu vali, Başkent Ankara'nın valisi Kemal Önal.

Başkent Ankara sık sık ağırladığı yabancı konuklarıyla gündeme geliyor. Prens Philip, Papa, ABD Başkanı bu isimlerden sadece bir kaçı. Bu önemli isimler için yapılan resmi karşılama törenlerinin arkasında çok ilginç hikayeler var. Ankara Valisi Önal Papa ziyaretinden sonra nasıl aziz muamelesi gördüğünü ve Prens Pihilip'le 'tanışık çıkma' öyküsünü anlattı.

İlk renkli hikaye Papa ziyaretinden. Önal aziz muamelesi görmesine neden olan yaşananları şöyle anlattı:

“Papa’yı havaalanında karşıladık, Anıtkabire gittik. Yemekte beraberdik. Gün içinde 6-7 defa tokalaştık. Hıristiyan dinine göre Papa ölümünden sonra aziz ilan ediliyor, aziz olan kişinin birebir görüştüğü tokalaştığı kişiler de çok önemli oluyormuş. Bunu bilenler söyledi bana. Hatta tam 7 kez tokalaştığımı saymışlar. Dedim bunun böyle önemli olduğunu bilseydim iner inmez boynuna sarılıp öperdim. Sonrasında daha komik bir şey oldu. Papayı yolcu ettikten sonra bir restoranda yemek yiyorum. Baktım patron 50 lira getirip “Şuna elinizi sürer misiniz” dedi. Ben de ‘Sahte para mı” diye alıp baktım. Patron, “Yok eliniz değdi uğur getirecek. Bunu kasamda saklayacağım” dedi. İnanılmaz bir şey. Üstelik bunu yapan bir Müslüman.”

PRENS PİHİLİP TANIDIK ÇIKTI

Ankara Valisi Önal’ın renkli bir anısı da Prens Pihilip’in ziyaretinde yaşandı. Önal Prens Pihilip ile yaşadıklarını ise şöyle anlattı:

“İngiltere Kraliçesi geldiğinde çok güzel bir anekdot oldu. Prens Philip inince, “Yıllar sonra da olsa, tekrar karşılaştık. Zaman hepimizden bir şeyler aldı” dedi. Türkiye’ye 40 yıl önce geldim, 40 yıl sonra yeniden buradayız” anlamında. Bunun benim için şöyle bir esprisi var. Tercüman vasıtasıyla anlattım kendisine. İlk geldiklerinde 1971-72 yılıydı ve İzmir’i ziyaret ettiler. Ben de İzmir’de kaymakamlığa başlamış bir mahiyet memuru olarak Kraliçe ve Prens Philip’i karışlayan heyette bulundum. Tanıması mümkün değil tabi ama sözlerinden sanki o hava çıktı. “Çok haklısınız, geçen gelişinizde siz şöyleydiniz, ben böyleydim” dedim hoş bir espri oldu.”