BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,85
ALTIN 2.387,56
HABER /  GÜNCEL

İlk Hacı kafileleri dualarla yola çıktı

İstanbul, Ankara ve Bursa'dan ilk Hacı kafileleri yola çıktı... Hacılar Diyanet ve müftülük organizasyonlarıyla Kuranı Kerim ve dualar okunarak uğurlandı...

Abone ol

Türkiye'den kutsal topraklara gidecek ilk hacı kafileleri yola çıkmaya başladı...

Ankara'da 440 kişilik grup Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla Medine kentine uğurlandı. Bursa'da ise müftülüğün uğurlama ekibi tarafından 4 otobüs hacı adayı yola çıktı. Hacı adaylarına otogarda Kuran-ı Kerim, ilahiler ve dualar okundu, Ayrıca hac konusunda dikkat edilecek hususlar son kez hatırlatıldı. Ardından yapılan dualarla uğurlama töreni tamamlandı.

Akşam saat 22.30'da Bursa şehirlerarası otobüs terminalinden otobüslerle Yenişehir Havaalanına giden hac kafilesi buradan da uçakla kutsal topraklara uçtu. Birbirine sarılarak vedalaşan hacı adayları ve yakınları, Allahın herkese bu duyguyu yaşatması dileğinde bulundular. Hacı adaylarının birçoğu kutsal topraklara ilk defa gittiğini belirtti.

Hacca annesi babası ve eşiyle birlikte ilk kez gidecek olan Yılmaz Kaçan, duyduğu mutluluğu dile getirirken, "Allah herkese bu duyguyu yaşatsın. Bu duyguyu anlatmam imkansız ancak yaşamak lazım. İnşallah bizde gidip o mübarek toprakları göreceğiz. Bu zamana kadar hep anlatılanları hayranlıkla dinledik, ancak artık Allah'a şükürler olsun ki bizde bu güzelliklere şahit olacağız" dedi.