BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Teslim sonrası kritik MGK toplantısı

MGK son ayların en kritik toplantısını yapacak. Gündemde teslim olan PKK’lılar, Ermenistan, İsrail ilişkileri ve Gül’ün önerisi var.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-

Demokratik açılım süreci tartışmaları sürerken Türkiye'ye dün giriş yapan PKK'lıların durumu bugün yapılacak MGK toplantısını son ayların en kirtiik toplantısı haline getirdi.

Toplantıda teslim olan PKK’lılar sonrası izlenecek starteji, Ermenistan-Türkiye arasında imzalanan protokol sonrası gelişmeler, Ayrılık dizisi ile gerilen İsrail ilişkileri ve Gül’ün tartışılan önerisi de var.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılacak toplantıya demokratik açılımın damga vurması bekleniyor. Toplantıda dün Türkiye'ye giriş yapan PKK'lıların durumu, bundan sonra izlenecek strateji belirlenecek. Toplantının bitiminde bununla ilgili bir değrelendirme yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ayrıca toplantıda Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokol, protokolden rahatsız olan Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkiler de masaya yatırılacak. Bu konularda Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun bilgilendirme yapması bekleniyor. Toplantıda ayrıca TRT'de yayınlanan Ayrılık dizisi nedeniyle gerilen Türkiye-İsrail ilişkileri de masaya yatırılacak. Yine Davutoğlu'nun bu konuda kurul üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor.

GÜL’ÜN ÖNERİSİNE ASKER NE DİYECEK?

Cumhurbaşkanı Gül’ün 'MGK’ya anamuhalefet partisi de katılsın' önerisinin de bugün yapılacak MGK’da gündeme gelmesi bekleniyor. CHP bu öneriye soğuk bakarken MGK’da askerin ne diyeceği merak konusu.