BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Enerji Bakanından Aliyeve cevap

Azeri Cumhurbaşkanı Aliyev "Yıllardır Türkiye'ye ucuz gaz veriyoruz" demişti... Bakan Yıldız'dan cevap geldi...

Abone ol

Azerbeycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in "Türkiye'ye yıllardır ucuz gaz veriyouz" açıklaması üzerine Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan cevap geldi. Aliyev'in yanlış bilgilendirildiğini ileten Yıldız, Türkiye'ye gaz akışının 2007 Temmuz'da başladığını belirterek yıllardır ucuz gaz alınmasının fiziken mümkün olmadığını söyledi.

İki ülke arasında fiyat müzakerelerinin devam ettiğini açıklayan Yıldız, "Dost ülke Azerbaycan'ın yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum. Çok net ve açık konuşuyorum. Müzakerelerin sonuna gelindiğini düşünüyorum. Bir yada iki görüşmeden sonra anlaşmanın sağlanacağını tahmin ediyorum. İki tarafın da birbirine akataracağı bilgi kalmamıştır" dedi.

GERİYE DÖNÜK FİYAT FARKINI ÖDEYECEĞİZ

Yıldız, bu anlaşmadan hem Türkiye'nin hem de Azerbaycan'ın kazançlı çıkacağını belirterek Azerbaycan'a mesaj gönderdi. Yıldız, geriye dönük fiyat farkının anlaşmanın sağlanmasından hemen sonra Azerbaycan'a da ödeneceğini belirtti.

İki ülke fiyat teklifleri arasında büyük farklılık olmadığının vurgulayan Yıldız, "Azerbaycan dost ve kardeş ülke ama herkes kendi ülkesinin çıkarlarını korumak zorunda. Ben de Türkiye'nin çıkarlarını koruyorum. Aliyev'inki biraz erken yapılmış bir açıklama" dedi