BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Domenech Zidaneı aradı

Fransa kupayı kaybetmenin yanı sıra Zidane'ın oyundan atılmasını konuşuyor.

Abone ol

Almanya'da yaşayan ve Dünya Kupası için ülkeye gelen İtalyanlar, Dünya Şampiyonu olmanın sevincini sokaklarda coşkulu bir şekilde kutluyor. İtalyan futbolculara final karşılaşmasından sonra Dünya Kupası Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler tarafından verildi. Olimpiyat stadındaki karşılaşmayı Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yanı sıra Fransa ve İtalya cumhurbaşkanları da izledi.

Berlin'de İtalyan taraftarlar ''Kurfürstendamm'' adlı caddede araçlarıyla korna çalarak ve bayrak sallayarak dolaştıkları için trafik büyük ölçüde aksadı. Yaklaşık 6 bin polisin görev yaptığı Berlin'de maç sonrası büyük ölçüde olaysız geçerken, Münih kentinde bazı Alman ve İtalyan taraftarların kavga ettikleri bildirildi. Frankfurt ve Leipzig kentlerinde, maçtan sonra büyük ölçüde olay görülmezken Hamburg'da 40 bin, Hannover kentinde de 10 bin taraftarın düzenlenen ''taraftar şenliğinde'' biraraya geldikleri kaydedildi. İtalya milli takım teknik direktörü Marcello Lippi, maç sonrasında, hayatında hiç bu kadar büyük bir mutluluk yaşamadığını belirtirken, bir penaltı kurtaran milli takım kalecisi Gianluigi Buffon da, penaltılarda biraz şanslı olduklarını ve kendisi için bir hayalin gerçekleştiğini söyledi.

Fransa milli takım teknik direktörü Raymond Domenech ise ''Mutlu değiliz. Ancak biz maçı kaybetmedik. Penaltı atışları beraberlik gibi bir şeydir. Futbol, Zinedine Zidane'nin eksikliğini duyacaktır. Biz de son dakikalarda eksikliğini hissettik'' dedi. Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Escalettes de Fransa milli takımının çok iyi oynadığını belirterek, ''Zidane'ye ne oldu bilmiyorum. Ona saygım var, ancak sahadan atılmasını affedemem'' diye konuştu.

Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Franz Beckenbauer de Zidane'nin başına böyle bir şey gelmemesi gerektiğini ve takımını zayıflattığını savunarak, ''Fransızların, kaptanlarını görmedikleri zaman ne kadar hassas olduklarını biliyoruz. Genelde çekingen ve zararsız bir insandır. Materazzi'nin ona bir şey söylemiş olması lazım'' dedi. Fransız futbolcular, Dünya Kupası final karşılaşmasında yenilmenin en acı duygulardan biri olduğunu ifade ederken, İtalyan futbolcular da hayatlarının en mutlu gününü yaşadıklarını söylediler.