BIST 10.753
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.428,63
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli çok sert konuştu

MHP lideri Bahçeli Erdoğan'a "Yüce Divan'a vermezsem adam değilim" dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kaçacak yer aradığını iddia ederek, "Bunun için cumhurbaşkanı olmanın yollarını arıyor. Diğer taraftan da ABD'deki oğlu Necmettin Bilal'in yanına gidebilmek için zemin hazırlıyor. Cumhurbaşkanı da olsan, ABD'ye de gitsen, iktidara geldiğimizde bunların hesabını vereceksin. Seni meclis kararıyla cumhurbaşkanlığından indirip Yüce Divan'a vermezsem adam değilim" dedi.

Keles'te düzenlenen 15. Kocayayla Türkmen Kurultayı'nda konuşan Bahçeli, cumhuriyetin "en tufanlı döneminin yaşandığı"nı söyledi. AKP'nin uluslararası ilişkiler ve dış politikada "teslimiyetçi" bir anlayış sergilediğini ileri süren Bahçeli, "Milli birliğimiz, bütünlüğümüz ve kardeşliğimiz açısından çok yanlış bir yol izlenilerek, bölücülere prim verilmektedir.

'Brüksel'de efelen'

Bu nedenle AKP iktidarı iyi incelenmeli, anlaşılmalı ve sonuç itibariyle milletçe bir karara varılmalıdır" dedi. AKP'nin Türkiye'yi felakete sürüklediğini iddia eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Türk milletinin kurtuluşu, öncelikle AKP'den kurtulmaya bağlıdır. Maalesef geçen sürede iktidarın, dış politikada teslimiyetçi, ekonomide sat - kurtulcu, milli meselelerde ver - kurtulcu, kendi menfaatlerinde kazan-kazan oynayan tüccar siyaset zihniyetine sahip iktidar olduğu anlaşılmıştır."

"Erdoğan Türkiye'den Brüksel'e bazen efeleniyor. Buradan efeleneceğine, git Brüksel'e de orda bir efelen bakalım" diyen Bahçeli, teröre mutlaka bir çözüm bulunmasını istedi.  "Terörün yuvası Kandil Dağı'na bir günde gidilmesi" gerektiğini söyleyen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a da "Kasımpaşalılık yapacaksan git Kandil Dağı'nda yap" diye seslendi.