BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Çankayada olaylı yıkım

Maltepe Pazarı'nda yıkım sırasında çıkan olaylarda 35 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Maltepe Pazarı'nda Çankaya Belediyesi ekiplerinin yaptığı yıkım sırasında çıkan olaylarda 35 kişi gözaltına alındı. Emniyet yetkilileri ve görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, gece saat 23.00 sıralarında Çankaya Belediyesine ait dozerler yıkım kararı alınan ve bir müteahhit firmaya çok katlı otopark ve çarşı yapılmak üzere ihale edilen Maltepe Pazarındaki tezgahları kaldırmak üzere harekete geçti.

Çankaya Belediyesinin kararını akşam saatlerinde duyan ve karşı koymak üzere Maltepe Pazarı'nda beklemeye başlayan pazar esnafı, yıkım için gelen ekiplere engel olmaya çalıştı. Çıkan tartışmanın kısa sürede taş, sopa ve bıçakların kullanıldığı kavgaya dönüşmesi üzerine, bölgeye panzerler eşliğinde Çevik Kuvvet Polisi gönderildi. Bu sırada bir grup esnaf, Maltepe Pazarı'nın karşısında bulunan Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne girerek, buradaki araçlara zarar verdi

Polisin göz yaşartıcı gaz da kullanarak müdahalesi sırasında bir grubun Maltepe Pazarı ile Maltepe Camii arasındaki otoparkta bulunan bir şantiye binasına girdikleri görüldü. Bu kişiler, içerdeki eşyaları yola çıkartarak barikat kurmaya çalıştılar. Daha sonra dışarı çıkardıkları eşyaları ve şantiye binasını ateşe verdiler. Yangına ilk müdahaleyi, olay yerinde bulunan polis panzerleri yaptı.

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışması sonucunda yangın söndürüldü, olaylara karıştığı iddiasıyla 35 kişi, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Yaklaşık 5 saat süren olaylar sırasında Maltepe Pazarı'nın bulunduğu yol ve bu yola açılan ara sokaklar polis kontrolünde trafiğe kapatıldı.

Bu arada Hüseyin Durmuş ve Yusuf Genç adlı iki esnafın olaylar sırasında yaralanarak hastaneye kaldırıldığı öne sürüldü. Olayların polis müdahalesi sonrasında bastırılmasının ardından belediyeye bağlı yıkım ekipleri, dozerlerle Maltepe Pazarı'nda bulunan tezgahları dozerle yıkmaya devam etti. Yıkımın başlamasıyla bir tezgahın ve Çankaya Belediyesine ait bir kamyonun esnaf tarafından ateşe verildiği görüldü. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı olaylı yıkım sürüyor.