BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Başlık parası öldürüyordu

Başlık parası nedeniyle nişanlısıyla telefonda tartışan genç, yol ortasında kalp krizi geçirdi

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde başlık parası nedeniyle nişanlısıyla telefonda tartışan genç, yol ortasında kalp krizi geçirdi.

İş bulmak için Van'dan Yüksekova İlçesi'ne gelen Ceyhan Sönmez (28) adlı genç, Cengiz Topel Caddesi üzerinde cep telefonuyla konuşurken aniden baygınlık geçirerek yere yığıldı. Çevredeki vatandaşlar tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sönmez'in, kalp krizi geçirdiği tespit edildi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Ceyhan Sönmez, 2 yıldır dayısının kızı Zeynep Ö. ile nişanlı olduğunu ve başlık parasını denkleştirmek için Yüksekova'ya çalışmaya geldiğini söyledi.

İki yıldır başlık parası olan 6 bin YTL'yi denkleştirmek için çalıştığını ifade eden Sönmez, "8 nüfuslu bir ailenin çocuğuyum. 12 yıl önce babamın vefat etmesiyle annem başkasıyla evlendi. O tarihten beri başkalarının yardımıyla ayakta durabiliyoruz. En son geldiğim Yüksekova'da da bir iş bulamadım. Nişanlımı telefonla arayıp, iş bulamadığımı bu yüzden biraz daha sabretmesi için ricada bulundum. Böylelikle aramızda tartışma çıktı. Kayınpederimin istediği 6 bin YTL'lik başlık parasını bulamadığım için hala düğün yapamadım. Tüm bu olumsuzlukların üzerine birde nişanlımın bana hakaret etmesi, gözlerimi kararttı. Nişanlım bana, 'Babamın istediği parayı biran önce ver, bizde evlenelim, yoksa nişanı bozarım' deyince kendimi kaybettim" dedi.
Ceyhan Sönmez'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.