BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,90
ALTIN 2.419,27
HABER /  POLİTİKA

Gelin halka gidelim

SHP lideri Karayalçın, ''Kimin cumhurbaşkanı olacağını, halk oyları ile seçsin'' dedi.

Abone ol

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, ''Kimin cumhurbaşkanı olacağını, halk oyları ile seçsin'' dedi. Karayalçın, partisince Bursa'nın Mudanya ilçesi Mütareke Meydanında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, emeğin temel değerlerinin savunulması, halkın sorunlarının çözümü ve cumhuriyetin savunulması için çalıştıklarını söyledi.

Fındık üreticisinin sorunlarına değinen Karayalçın, geçen yılın eylül ayından bu yana fındık üreticisinin hakkını alamadığını savundu. Dünyada benzinin en pahalı satıldığı ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Karayalçın, ''Bu muhalefet bu kadar sessiz kalamaz. Gün gelecek ana iktidar da anamuhalefet de yerinden kalkacak; ana muhalefete kim gelir bilemem ama iktidara SHP gelecek'' dedi.

3 Kasım 2002 seçimleri sonucunda, yüzde 10 seçim barajı uygulaması nedeniyle ''TBMM'de çarpık bir dağılım oluştuğunu'' iddia eden Karayalçın, ''Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanını, kendi nitelikleri, değerleri ve inançları üzerinden tartışalım. Kimsenin eşi seçilmeyecek, kendisi seçilecek. Yanlışa girmeyelim. Anayasa'nın 102. maddesini değiştirelim, doğrudan doğruya kimin Cumhurbaşkanı olacağını, halk oyları ile seçsin'' diye konuştu.

Tüm sosyal demokratların birleşmesi gerektiğini kaydeden Karayalçın, ''Eğer sol partiler ittifak yaparsa bunun sonu iktidardır. Solun ittifakı, mutlaka iktidarı getirecektir'' dedi.