BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,72
ALTIN 2.491,95
HABER /  EKONOMİ

Dolar/TL faizlerin de etkisiyle 5.95 seviyesinde baskı altında

Faizlerin de etkisiyle 5.95 seviyesinde baskı altında kalmayı sürdüren dolar/TL haftaya 5.95 seviyesinin hemen altında başladı.

Abone ol

Aysa piyasaları Çin'deki corona virüsünün etkilerini izliyor. Cuma günü açıklanacak dış ticaret açığı istatistikleri takip edilecek.

Dolarda son durum

Son yedi haftanın en düşük değeri

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası (ECB) açıklamaları ardından euro, dolar karşısında son yedi haftanın en düşük değerine gelmiş durumda. ECB’nin beklenenden daha temkinli şekilde hareket etmesi paritedeki değişimde etkili. ECB geçen çarşamba günü, uygulayacağı politikaların kapsamlı bir değerlendirmesini yaptı ve ana hedeflerini tekrar belirleyip, bunlara nasıl ulaşacağını açıkladı.

İyimser görünüme dikkat çekiliyor

TL’deki son günlerdeki satış baskısına rağmen, bankacılar CDS, tahvil, eurbond ve hisse senetlerinde daha iyimser bir görünüm olduğuna da dikkat çekiyor.

Mevduat getirilerindeki düşüşün de etkisiyle lokallerin döviz ve altın birikimleri 197.1 milyar dolar ile tarihi zirvede bulunuyor. Geçen hafta da birikimlerine 1 milyar dolar ekleyen lokaller döviz birikim eğilimini, atılan caydırıcı adımlara rağmen sürdürüyor.

Altında son durum

Altının gram fiyatı yüzde 0,4 artışla 301,5 lira seviyesine çıktı. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 491 lira, Cumhuriyet altını ise 2.008 liradan işlem görüyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Basketbol efsanesi Kobe Bryant
Foto Galeri Basketbol efsanesi Kobe Bryant Galeriye Gözat