BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.443,52
HABER /  GÜNCEL

Dolandırıcıyı internet yakalattı

Polis ekipleri internet üzerinden arama motoru vasıtasıyla adresine ulaştıkları şüpheli kısa sürede yakaladı.

Abone ol

Kendisini gümrük memuru olarak tanıtan A.Ç., iddiaya göre, kısa bir süre önce tanıştığı S.H.'ye ucuz telefon, televizyon ve laptop getireceğini söyleyerek, paraları alıp kayıplara karıştı.

Daha önce özel güvenlik görevlisi çalışam 25 yaşındaki S.H. yaklaşık 2 ay önce işsiz kaldı. Tokat'taki babasından kalma evi satan S.H. elindeki parayla ticaret yapmak istedi. S.H. eski iş yerinden bir arkadaşının vasıtasıyla kısa bir süre önce A.Ç. (28) ile tanıştı. Kendisini gümrük memuru olarak tanıtan A.Ç., S.H.'ye ucuz telefon, televizyon ve dizüstü bilgisayar getireceğini söyledi. S.H. de bankadan çektiği 27 bin 800 TL'sini dün öğle saatlerinde A.Ç.'ye verdi. Şüpheli parayı aldıktan hemen sonra telefonunu ve sosyal medyadaki hesabını kapatarak kayıplara karıştı. A.Ç.'ye ulaşamayan S.H. durumu polis ekiplerine bildirdi.

ARAMA MOTORUNDAN ADRESİNE ULAŞILDI

Şikayet üzerine harekete geçen Güven Timleri Şube Müdürlüğü B Bölge Amirliği'ne bağlı ekipler, şüpheliyi bulmak için çalışma başlattı. Ekipler hiçbir yerde kaydı bulunmayan şüpheliyi bir de internet üzerinden araştırmaya başladı. İnternet üzerinden arama motorlarından (İnternet üzerinde bulunan içeriği aramak için kullanılan bir mekanizma) birini kullanan polisler kısa sürede A.Ç.'nin adresine ulaştı. Saat 04.00'da eve giden Güven Timleri dolandırıcılık yaptığı iddia edilen A.Ç.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Evde yapılan aramada ise ele 25 bin TL ele geçirilerek S.H.'ye teslim edildi. Şüphelinin Taksim Polis Merkezi'ndeki sorgusunun ardından savcılığa sevk edileceği öğrenildi.