BIST 10.259
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.392,75
HABER /  GÜNCEL

Doktor hakkında suç duyurusu

Yeni doğan bir çocuğun ölümüne neden olduğu iddia edilen doktor mahkemeye verildi.

Abone ol

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde, yeni doğan bir kız çocuğunun, doğumu gerçekleştiren doktorun elinden yere düşerek hayatını kaybettiği iddia edildi. Babanın şikayeti üzerine bebeğin cesedi C.Savcılığı tarafından Adlı Tıp Kurumu'na gönderildi.

Alınan bilgilere göre, Doğubayazıt Yeni Mahallesi'nde oturan Süleyman (40) ve Kudret (35) Aktaş çifti 5. çocuklarının doğumu için gece saatlerinde Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada başarılı geçen doğum sonrası yeni dünyaya gelen çocuğun, tüpe konulmak istenirken, Kadın Doğum Uzmanı Dr. Süleyman Coşkun'un elinden düştüğü belirtildi. Yere düşen çocuğun hemen öldüğünü iddia eden Baba Süleyman Aktaş, tek sorumlunun doktor olduğunu söyledi.

C.Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu, çocuğunun dikkatsizlik sonucu öldüğünü belirten baba Aktaş, "Bu yanlışı yapanlar hakkında davacıyım. Bir çocuğun hayatını bu kadar basit olmamalı. Suçlular cezalarını çekmeliler" dedi.

 
Ölen kız çocuğunun cesedi bir süre Doğubayazıt Devlet Hastanesi morgundan bekletildikten sonra Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, anne Kudret Aktaş taburcu olarak evine geri döndü. Oldukça yorgun ve bitkin olan Anne Aktaş "Çocuğum doktorun dikkatisizliğinin kurbanı oldu. Gerçekten çok üzgünüm. Umarım gereken yapılır" dedi.
 
Doğubayazıt Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Resul Yılmaz, İHA muhabirinin konuyla ilgili sorularına karşılık durumdan haberdar olmadığını belirtti.