BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Doğuş Otomotivden dev hamle

Doğuş Otomotiv, Katalonya Oto'nın tüm hisselerini satın alarak SEAT markasının tek temsilcisi ve hissedarı haline geldi.

Abone ol

Türkiye'nin en gelişmiş hizmet zincir ağlarından birine sahip olan ve otomotiv pazarlama konusunda öncü olan Doğuş Otomotiv, Katalonya Oto'nın tüm hisselerini satın alarak SEAT markasının tek temsilcisi ve hissedarı haline geldi.

Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. (DOAŞ), sermayesinde yüzde 50 olarak hissedar bulunduğu Katalonya Oto Servis ve Ticaret A.Ş.'nin Yüce Auto'ya ait hisselerinin tamamını satın alarak, SEAT markasını kendi bünyesine kattı.

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Aclan Acar söz konusu gelişmeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada VW AG kanatları altında yer alan İspanyol kökenli otomobil üreticisi SEAT markasının VW Group kadar Doğuş Otomotiv açısından da çok önemli bir marka olduğuna dikkat çekti. Aclan Acar, yılın ilk 10 ayında yüzde 1.45'lik pazar payına sahip olan Katalonya Oto-SEAT'ın gelecek yıllarda ürün ve motor/şanzıman yelpazesinin de genişlemesiyle daha parlak başarılara imza atacağına inandıklarını da vurguladı.