BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Asıl amaç Türkiyeyi kaçırmak

Almanya Başbakanı Merkel neyin peşinde? Fransa ile planladıkları oyun ne? Dünkü zirvenin perde arkası...

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel’i 'limanlarını Kıbrıslı Rumlara açması için Türkiye'ye 18 ay süre tanınması' yönündeki ültimatom önerisinden Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın vazgeçirdiği öğrenildi.

İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesi, dün Almanya Başbakanı ile Fransa ve Polonya cumhurbaşkanları arasında yapılan zirvede en büyük kavganın Türkiye konusunda yaşandığını yazdı.

Gazete, Merkel ve Chirac’ı kastederek “Yaşlanan Çift” başlığıyla verdiği başyazısında, Türkiye’ye süre tanınması konusunda Fransa ve Almanya’nın "çete kurma” tehlikesi olduğuna dikkat çekti.

Başyazıda, görüşme sırasında Merkel'in "Türkiye’ye ültimatom verilmemesi" konusunda diğer iki lider tarafından ikna edildiği kaydedildi.

Yazıda ayrıca, Türkiye’ye zaman tanımanın asıl amacının "Türkiye’nin müzakere masasını terketmesi" olduğu yorumu yapıldı.

Diğer Fransız politikacıların aksine Chirac’ın Türkiye’nin AB üyeliğininin sıkı bir destekçisi olduğunu yazan Financial Times, Chirac’ın bu kez de ikna gücünü kullanmış olabileceğini ama bu ikna gücünün de artık zayıfladığını belirtti.//