BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Acaristanbula vergi dairesi takibi

İstanbul Vergi Dairesi, gelen bir ihbarı değerlendirerek Acaristanbul projesiyle ilgili olarak çalışma başlatı.

Abone ol

İstanbul Vergi Dairesi, Ekim ayı sonunda gelen bir ihbarı değerlendirerek Acaristanbul projesiyle ilgili olarak çalışma başlatı.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Koç, Acar Şirketler Grubuyla ilgili olarak 1999-2003 yılı dönemlerine ilişkin toplam 40 vergi incelemesi raporu yazıldığını bildirdi.

Acar Şirketler Grubunca Beykoz'da yapılan evlerin tapu harçları yönünden incelenmesinin devam ettiğini belirten Koç, Acar Şirketler Grubunun yapmış olduğu ve yapmakta olduğu evlerle ilgili olarak üzerlerine düşen görevi, 1999-2003 yıllarına ilişkin gelir, KDV ve tapu harcı yönünden inceleyerek yerine getirdiklerini, bu konuda titiz davrandıklarını ve herhangi bir gecikmeye meydan vermediklerini söyledi.

Koç, son günlerde medyayı işgal eden Acaristanbul'la ilgili olarak da Ekim ayı sonunda gelen bir ihbarı değerlendirerek bir ekip kurduklarına işaret ederek, "Arkadaşlar incelemelerine devam ediyorlar. Vergi denetmenleri, bu çalışma sonucunda vergi doğuran bir olayla karşılaştıkları veya vergi tarhiyatını gerektiren bir husus tespit ettikleri takdirde elbette vergi inceleme raporlarını hazırlayarak ilgili vergi dairelerine göndereceklerdir" diye konuştu.