BIST 10.180
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.399,55
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Doğum yapan sözleşmeliler

Doğum nedeniyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli personel, ayrıldıkları kurumlarında yeniden işe alınabilecek.

Abone ol

Doğum nedeniyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli personel, ayrıldıkları kurumlarında yeniden işe alınabilecek. Bakanlar Kurulu, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda değişikliğe gitti. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararına göre, sözleşmeli personele geçici görev yolluğu dışında harcırah ödenemeyecek. Hizmetleri sırasında radyoaktif ışınlarla çalışan ve doğrudan radyasyona maruz kalan sözleşmeli personele de ilgili mevzuatı uyarınca ücretli sağlık izni verilecek.

DOĞUM YAPAN PERSONEL

Karar uyarınca doğum sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli personel, ayrıldıkları kurumlarında yeniden işbaşı yapabilecek. Ancak, bu personelin, sözleşmesinin fesih tarihi itibarıyla iş sonu tazminatını almamış olması, doğum izninin bitimine müteakip en geç 1 ay içinde tekrar işe alınmak için yazılı talepte bulunması ve ayrıldığı kurumunda aynı unvanlı münhal pozisyon olmaması gerekecek. Bu personelin işe alınma talepleri, ilgili kurumlarca 30 gün içinde değerlendirilecek ve gerekli şartları taşıyanlar işe alınabilecek. Sağlık Bakanlığınca, sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri unvanlarında istihdam edilmek üzere yeniden işe alınacak personelle yapılacak sözleşmeler de, eski sözleşmenin devamı niteliğinde bulunacak.

Bu arada tekrar işe alınma talebinde bulunanlardan, aynı unvanlı pozisyon için başvuranlar arasında tarih itibarıyle önce müracaat edenin talebi öncelikle değerlendirilecek. Aynı tarihte başvuranlar arasında ise merkezi sınav sonucuna göre işe alınanlardan puanı yüksek olana, merkezi sınav sonucuna göre işe alınan bulunmuyorsa, bu defa hizmet süresi fazla olana öncelik verilecek. Düzenlemeye konulan bir geçici maddeye göre de, daha önce doğum sebebiyle sözleşmesi feshedilenler, ayrıldıkları kurumlarında aynı unvanlı pozisyon bulunması ve kurumun da istemesi halinde, öncelikle ayrıldıkları görev yerinde, aynı unvanlı pozisyon yok ise diğer birimlerdeki bu unvanlı pozisyonda istihdam edilmek üzere işe alınabilecek. Bu durumdaki personel, 30 gün içinde ayrıldıkları kurumlara yazılı başvuruda bulunacak.