BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  POLİTİKA

Çillerin Ağara yaptığı işaret

Çiller'in Ağar kızgınlığı geçmedi mi? İstanbul'dan Ankara'ya uçan Çiller'in uçağında bir isim daha vardı.

Abone ol

DYP'nin eski lideri Tansu Çiller suskun. DYP teşkilatları onun da görüşünü merak ediyor ama o susmayı tercih ediyor. Çiller'e yakın bir isim onun neden böyle davrandığını 2002 seçimlerinde Çiller'in talimatına dayandırıyor.

Meğer Ağar'ın da bulunduğu 4 kişiyi Çiller o dönemde defterinden silmiş.
Sabah'tan Meliha Okur bu verileri destekleyen bir anektod aktardı köşesinde.

Çiller Ankara'ya giderken Ağar da aynı uçağa yer ayırtmış. Ancak Çiller yüz vermemiş. Hatta deniliyor. Arka sıralara geç şeklinde el işreti yaptığı iddia ediliyor. İşte Meliha Okur'un aktardığı o anektod:

"İki hafta önce kaybettiğimiz eski Dışişleri Bakanı Haluk Bayülken'in cenazesi için Çiller, bir gün öncesinden THY ile saat 15.00'te Ankara'ya uçuyor. İstanbul'da olan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar da o gün Ankara'ya gidiyor. Ertesi gün cenazeye katılacak. Ama uçağı saat 17.00'de kalkıyor.

Her ne hikmetse o gün Ağar uçak biletini 15.00'e çevirtmiş!..
Çiller, VIP'de birinci sırada ortaya oturmuş, sağını ve solunu boş bırakmış. Derken arkasından uçağa Ağar binmiş. Ağar, selam verip, Tansu Çiller'in yanına oturmak istemiş. Çiller, hafif bir tebessümün arkasından eliyle işaret edip, "Arkaya" demiş. Ağar sessizce geçip gitmiş!!! İşte tablo bu."