BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  GÜNCEL

Bornovada bomba patladı

İzmir hafta sonuna kötü girdi. Mitinge ev sahipliği yapacak ilde pazar yerine konulan patlayıcı infilak etti.

Abone ol

İzmir'in Bornova ilçesinde Özkanlar pazaryerinin girişinde direğe bağlanmış bisiklet üzerine konulan poşetteki bombanın patlaması sonucu 1 kişi öldü, 14 kişi yaralandı. Yaralılardan Hatem Kaval öldü.

Büyük bir paniğin yaşandığı patlamada yaralılardan çoğunluğunun pazarcı esnafı olduğu öğrenildi. Bomba yüklü bisiklet paramparça olurken, çevredeki binalar ve pazar tezgahları hasar gördü.

PARÇA TESİRLİ BOMBA

İzmir'in Bornova ilçesinde, pazaryerine bırakılan bisiklet üzerinde patlayan bombanın parça tesirli olduğu belirlendi. Bomba uzmanı ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemede, bombanın bisikletin üzerindeki seleye poşet içerisinde bırakıldığını ve bombanın içerisine tel, demir ve çivi konularak etkisinin yükseltildiğini belirledi. Bombanın yarın yapılacak Cumhuriyet Mitingi ile ilgisi bulunmadığını tahmin ettiklerini belirten yetkililer, bombanın terör örgütü PKK tarafından konulma ihtimalinin de yüksek olduğunu açıkladı.

YARALILARIN İSİMLERİ

Mustafa Önal, Ramazan Bayrak, İrfan Karagil, Ela Akgül, Fikriye Ulucak, Orhan Karatay, Şakir Kaptan, Mutlu Kaval, Erdoğan Berber, Gökan Karagöl, Veli Piknik, Naim Bayındır, Mehmet Karamuslu ve İkram Yılmaz olduğu bildirildi. Yaralılardan Hatem Kaval'ın ayağının koptuğu ve durumunun ağır olduğu belirlendi.

GÖRGÜ TANIKLARI
     
Pazaryeri esnaflarından Hasan Bakan, patlamayla ilgili şunları söyledi:
''Sabah saatlerinde pazar yerinde tezgahımızı kurmuş, sohbet ediyorduk. Bir
anda patlama oldu. Kendimizi yerde bulduk. Çevremdeki arkadaşlarımdan bazılarının yaralandığını gördüm. Hemen yakındaki araçlara taşıdık yaralıları. Patlamanın olduğu yerde daha önceden bir bisiklet duruyordu ve bisikletin arkasında mavi bir poşet vardı. Baktığımızda bu bisikletin ve poşetin paramparça olduğunu gördük. Ancak bu paketin kim tarafından konulduğunu görmedik.''

YARALILARIN BİRİSİ AMELİYATTA

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Oktay Nazlı,  Bornova pazar yerindeki patlamadan sonra hastanelerine 13 yaralı geldiğini, bu yaralardan sadece birinin ameliyata alındığını kaydetti.
Nazlı, şunları söyledi: ''Yaralanmaların çoğu şarapnel etkisiyle oluşmuş. Çeşitli organlarda şarapnel parçalarının meydana getirdiği hafif yaralanmalar var. Bir çoğu ayaktan taburcu edilecek. Hatem Kaval isimli yaralının durumu ağır. Şu anda ameliyata alındı. Ayakta ve çeşitli organlarda, karın boşluğunda yaralanma var.''