BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Doğuda kara kış yol kesti

Doğu'da yoğun kar yağışı. Yollar kapandı, ulaşım aksadı.. İşte illerin son raporu;

Abone ol Karakış kendini artık iyiden hissettiriyor. Sivas, Kayseri, Erzurum ve Elazığ'da yoğun kar yağışı etkili oluyor.

Erzurum; Yoğun kar yağışı yaşamı felç etti. İle bağlı 42 köyün yolu kapandı. Kar kalınlığı kent içinde 7 santimetreye ulaştı. Palandöken'de ise kar kalınlığı 20 santimetreyi aştı. Yurt genelinde en düşük sıcaklık Erzurum'da kaydedildi. Termometre gece sıfır dereceyi gösterdi.

THY'nin İstanbul-Erzurum seferi, Erzurum'daki kötü hava şartları nedeniyle iptal edildi. Karayolları müdürlüğü bölgedeki sürücüleri yanlarında takoz, zincir ve çekme halatı olmadan yola çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Kayseri: Kentte yaklaşık 1 haftadır etkisini sürdüren yağışlı hava, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Gece kent merkezinin yüksek kesimleri kar yağışı ile birlikte beyaza büründü.

Yağış ile Erciyes Dağı'nın yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 20 santimetreye, kayak merkezi bölgesinde de 8 santimetreye ulaştı.

ARAÇLAR YOLLARDA KALDI

Sivas: Kent merkezi ve ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu. Alçak kesimlerde yağış sulukar şekilde olurken, yüksek kesimlere kar yağdı. Şehir merkezlerinde kar zemini tutmazken, yüksek kesimlerde zemin karla kaplandı.

Rakımın yüksek olduğu, Sivas-Malatya kara yolunun Yağdonduran, Sivas-Tokat kara yolunun Çamlıbel, Sivas-Ankara kara yolunun Yaraşbeli, Sivas-Erzincan kara yolunun Kızıldağ, Sivas-Suşehri kara yolunun Geminbeli mevkilerinde yağış nedeniyle zaman zaman bazı araçlar kaldı.

YILIN İLK KARI

Karabük'ün Eflani ilçesinde mevsimin ilk karı yağdı. Batı Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde de kar yağışı devam ediyor.Bölge yarından itibaren yeni bir yağışın etkisine girecek.

ELAZIĞ: Elazığ'ın Sivrice ilçesi yakınlarında bulunan Hazarbaba Dağı'na yılın ilk karı yağdı. Dün gece en düşük hava sıcaklığı 6 derece olarak ölçülen Elazığ'da geceden itibaren aralıklarla yağmur yağıyor.