BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Uyuşturucu parası PKK’lı abiye

Polis uyuşturucu tacirlerini yakaladı. Uyuşturcu parasının gittiği yer ise...

Abone ol

Eskişehir’de polisin yaptığı ‘Nakavt’ adlı uyuşturucu operasyonunda 25 kilo esrar, çok sayıda ekstacy hap, biri polis memurundan çalınmış olan 3 tabanca, 2 kurusıkı tabanca, kılıç, kama ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Operasyonda 22 kişi yakalandı. Gözaltına alananlardan Mahsum Furan’ın PKK’lı olan ağabeyine sahte isimlerle para gönderdiği öne sürüldü.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri önceki gün Eskişehir’de 4 semtteki 19 ayrı eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Polisin ‘Nakavt’ adını verdiği operasyonda suç örgütünün elebaşısı olduğu bildirilen Okuyan Atalay (34) ve 21 kişi yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri gözaltına alınanlardan Siirt doğumlu Mahsum Furan’ın örgütün uyuşturucu dağıtımını yaptığı, operasyonda elde edilen 25 kilo esrarın 23 kilosu ile biri polise ait olan 2 tabancanın evinde bulunduğunu belirtti.

Mahsum Furan’ın ağabeyi ve amcasının terör örgütü PKK üyesi olmak suçundan arandığı, Mahsum Furan’ın sahte isimlerle PKK üyesi ağabeyi İ.F.’ye belirli zamanlarda uyuşturucudan elde ettiği paraların bir kısmını banka havaleleriyle gönderdiği öne sürüldü.

Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Şentürk, suç örgütlerinin çoğunun uyuşturucu ticaretinden elde edilen paralarla desteklendiğini, terör örgütü PKK’nın da uyuşturucu ticaretiyle gelir elde edldiğinin bilindiğini söyledi.

Bu arada zanlılara ait kent merkezine yakın yerlerdeki villa ve çiftlik evlerinde toplu olarak uyuşturucu alemlerinin yapıldığını belirtildi.

Yetkililer gözaltına alınanların sorgulamalarının tamamlanmasından sonra ‘Suç işlemek maksadıyla örgüt kurarak teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçlarından adliyeye sevk edileceğini bildirdi.