BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Parayı getir emekli ol

Sahte evraklarla emekli ettiler. Devlete verdikleri zarar bununla sınırlı değil.

Abone ol

İstanbul'da, sahte belgelerle kurdukları şirketlerde çalışıyor gösterdikleri çok sayıda kişinin usulsüz olarak sağlık karnesi ve iş göremezlik ödeneği almasını ya da emekli olmasını sağladıkları öne sürülen biri kadın 9 şüpheli gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan araştırmalar sonucu, bir şebekenin, sahte belgelerle kurduğu şirketlerde çalışıyormuş gibi gösterdiği çok sayıda kişiyi emekli ederek ya da sağlık karnesi ile iş göremezlik ödeneği almalarını sağladıkları, bu şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) zarara uğrattıkları belirlendi.

Bu tespit üzerine çalışmalarını genişleten polis, kentin 5 ayrı ilçesindeki 9 farklı adrese yaptığı operasyonda biri kadın 9 şüpheliyi yakaladı. Gözaltına alınan bu kişiler şubeye getirildi.

Zanlıların kurdukları şirketlerde çalışmamasına rağmen çalışıyormuş gibi gösterdikleri 26 kişinin emekli olmasını, 1613 kişinin sağlık karnesi, 21 kişinin de iş göremezlik ödeneği almasını sağladıkları anlaşıldı.

Haklarında, ''Suç işlemek için örgüt kurmak'', ''Evrakta sahtecilik'', ''Nitelikli dolandırıcılık'', ''Kamu kurumunu zarara uğratmak'' suçlarından yasal işlem yapılan şüphelilerin SGK'yı yaklaşık 1 milyon YTL zarara uğrattıkları bildirildi. Polisteki sorgu ve işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye gönderildi.