BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

ABD büyükelçisi değişiyor

Ros Wilson gidici.. Amerika Ankara'ya atayacağı ismi belirledi bile..

Abone ol

Görevi gelecek yaz sona erecek olan ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson’ın yerine gelecek ismi NTV öğrendi. Ümit Enginsoy'un haberine göre Bush’un gelecek yazdan geçerli olmak üzere bu göreve Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı James Jeffrey’ı aday göndermesi bekleniyor. 

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson’ın üç yıllık görevi gelecek yaz sona erecek. Ancak Wilson’ın yerini alacak isim daha şimdiden belli oldu.

Başkan George Bush yönetimi, bu göreve Baskan’ın Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı deneyimli diplomatlardan James Jeffrey’i aday gösterecek.

Beyaz Saray’ın Jeffrey’e ilişkin açıklamayı gelecek aylarda yapması bekleniyor. Yeni bir büyükelçinin göreve başlaması için gideceği ülkeden agreman alması ve Amerikan Senatosu’nca onaylanması gerekiyor.

Asker kökenli olan daha önce iki defa Türkiye’de görev yapan ve Türkçe bilen Jeffrey, haliyle Türkiye’yi çok yakından tanıyor.

Irak’ın isgalinin ardından Bağdat’taki Amerikan Büyükelçiliği’nde iki numaralı diplomat olarak görev yapan Jeffrey, ardından Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Irak Danışmanlığı’na getirilmisti.

Jeffrey, bu Ağustos’ta da Bush’un Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı olarak göreve başlamıştı.