BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Doğuda 15 Ağustos alarmı

PKK'nın terör eylemlerine başlamasının yıldönümü. Güvenlik iki katına çıkarıldı.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın Türkiye’de 23 yıl önce 15 Ağustos'ta Eruh ve Şemdinli ilçesine aynı saatlerde yaptığı ilk kanlı eylemlerin yıldönümünde, yeni saldırılar düzenleyeceği istihbaratı üzerine başta Güneydoğu olmak üzere tüm bölgelerde güvenlik önlemleri arttırıldı.

Doğu ve Güneydoğu'daki güvenlik birimlerinde izinler kaldırılırken, stratejik bölgelerde ek önlemler alındı, teröristlerin geçiş güzergahlarına özel eğitimli askerler yerleştirildi. Kırsal alanlarda bulunan Jandarma karakollarında ek takviye birlikler yerleştirilirken, kent merkezlerinde askeri ve kamu kuruluş ve lojmanlarında güvenlik önlemleri iki katına çıkarıldı.

Terör örgütü yöneticilerinin Tunceli'deki Mercan Dağı'nda ölü ele geçirilen 6 teröristle arasında bulunan ve üzerinden Amerikan yapıma M-16 tüfek çıkan terör örgütünün ‘Dersim Eyaleti' adını verdiği bölge sorumlusu ‘Medeni’ kod adlı Nesih Özcan’ın öldürülmesi ardından saldırıların artırılması talimatı verdiği belirtildi. Özellikle Tunceli ve Bingöl’de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, askerlerin geçiş güzergahlarında da sıkı kontroller başlatıldı. Askeri birlik ve konvoyların geçtiği karayollarında mayın kontrolleri arttırılırken yollar helikopterlerle havadan kontrol ediliyor. Tunceli kent giriş ve çıkışında güvenlik birimleri günün 24 saati aralıksız görev yaparak tüm araçları sıkı kontrolden geçiriyor.