BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Bush beyinsiz kalıyor

Bush’un beyni olarak kabul edilen Karl Rove, görevden ayrılıyor...

Abone ol ABD Başkanı George Bush’un beyni olarak kabul edilen Karl Rove, ay sonunda görevden ayrılmaya hazırlanıyor.

Dinci oyları seferber ederek Bush’un yeniden kazanmasını sağlayan Beyaz Saray danışmanı Karl Rove’un ailesine daha fazla vakit ayırmak üzere görevden ayrılma kararı aldığı açıklandı.

2008 seçimleri dolayısıyla topal ördek olan ABD Başkanı George W.Bush’un sağ kolu kabul edilen danışmanı Karl Rove, istifa etmeye hazırlandığını açıkladı.

The Wall Street Journal Gazetesi’ne konuşan Rove, "istifa etmenin zamanı geldi" dedi. Gazeteye göre Rove 31 Ağustos tarihinde Beyaz Saray’daki görevinden ayrılmaya hazırlanıyor. Karl Rove, "Her zaman burada sizi tutan birşeyler çıkıyor, burada olmayı seviyorum, fakat aile düzenim için görevden ayrılmalıyım" dedi.

’Bush’un beyni’ diye anılan Karl Rove, Beyaz Saray’ın aldığı önemli kararların ardındaki kişilerden biri olarak biliniyor. Bir CIA ajanının adının açıklanmasıyla ilgili skandalda adı geçen Karl Rove’un istifası için Beyaz Saray’a hem Bush’un Cumhuriyetçi, hem de Demokrat Parti’den yoğun baskı yapılıyordu. Cumhuriyetçiler, 2008 seçimleri öncesinde partinin şüpheli işler ve ilişkilerin gölgesinden kurtulmasını istiyor.