BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

İstanbul kapkaçtan kurtuluyor

'Yaşanmaz hale geldi' denilen İstanbul, bu dertten kurtulmak üzere.

Abone ol

Kapkaç ve hırsızlık olayları yüzünden yakın zamana kadar 'yaşanmaz hale geldi' denilen İstanbul, bu dertten kurtulmak üzere. Kapkaç olayları geçen yıla göre yüzde 52 azaldı. Yankesicilikte ise düşüş oranı yüzde 41. Emniyet, sevindirici rakamları iki faktöre bağlıyor.

Birincisi, tanıtımını İçişleri Bakanı Osman Güneş ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın yaptığı 'Güven Timleri ve Yıldırım Ekipleri' projesi. İkincisi ise daha ilginç. Kamuoyunda 'Hacıhüsrev çetesi' olarak bilinen örgütün elebaşıları hapse atılınca, kapkaç neredeyse sıfıra indi.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçen ay İstanbul'daki Hacıhüsrev Mahallesi'ne yaptığı 'Demir Yumruk' operasyonu kapsamında 250 kişi gözaltına alınmış, 100'ü adliyeye sevk edilmişti.

Hakim karşısına çıkarılan zanlıların 29'u kapkaç çetesi kurmak iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Söz konusu operasyonun ardından İstanbul'da kapkaç ve yankesicilik olayları adeta bıçak gibi kesildi. Polis kayıtlarına 'havalimanı takipli kapkaç' olarak geçen olay, operasyondan sonra hiç yaşanmadı.

Mutlu Özay/Zaman