BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Çekiçli seri katil

Arkasından yanaştı, cekiçle başına vurdu. Can çekişiyordu, sonra ne mi yaptı?

Abone ol

Konya'da 2 kişiyi öldürüp 3 kişiyi de öldürmeyi planladığı iddia edilen seri katil, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya'da 11 gün önce ortadan kaybolan turizmciler 59 yaşındaki Kahraman Erdem ile 41 yaşındaki Mehmet Mustafa Öcal’ın, cinayete kurban gittikleri ortaya çıktı.

Gözaltına alınan katil zanlısı 44 yaşındaki Halil Ay sorgusunda, Erdem ve Öcal’ı ayrı ayrı göl kenarına götürüp, başlarına çekiçle vurduktan sonra, ayaklarına demir bağlayıp suya atarak öldürdüğünü itiraf etti.

Halil Ay, olay günü Karapınar İlçesi’nde kredi kartıyla yaptığı alışverişte, çekiç, 10’ar kiloluk 4 torba demir ağırlık ve naylon ip satın aldığı belirlendi.

CİNAYETLERİ ANLATTI

Halil Ay, ifadesinde şunları söyledi: “Kahraman Erdem’e 250 Bin YTL borcum vardı. Acıgöl’e gittik. Bu sırada beklerken arkasından yanaşıp, satın aldığım çekiçle, başına vurdum. Can çekişirken10 kiloluk demir ağırlığı ayağına bağlayarak, suya attım. Sonra da Mehmet Mustafa Öcal ile buluştum. Öcal’a da 50 bin YTL borcum bulunuyordu. Arabamla göle götürdüm. Çekiçle vurup, ağırlık bağlayıp, suya attım.”

Acıgöl’de dalgıçlar tarafından yapılan aramada, ayaklarına demir bağlı şekilde cesedi bulunan Kahraman Erdem’in yapılan otopside boğularak öldüğü belirlenirken, Mehmet Mustafa Öcal’ın cesedi ise, Obruk Gölü’nde aranıyor.