BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Gül eşiyle orduevine gider mi?

Gül seçilirse neler değişir? Başkomutan eşiyle birlikte orduevine gider mi?

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün seçilmesi halinde türbanlı eşi Hayrünnisa Gül'ün durumu "kamusal alan" tartışmasını yeniden alevlendirecek. 

Bu durumda yanıt bekleyen şu sorular gündeme gelecek:

Gül, 30 Ağustos öncesinde görevi devralırsa, Genelkurmay Başkanlığı'nın Gazi Orduevi'nde verdiği 30 Ağustos Resepsiyonu'na türbanlı eşini de götürecek mi?

Eşini, türbanlıların alınmadığı Orduevi'ne götürmesi halinde askerin tavrı ne olacak?

30 Ağustos'ta hipodromda yapılan törenlerde protokol locasında türbanlı eşler yer almıyordu. Gül, hipodromda yapılacak törene eşiyle birlikte katılacak mı?

Gül'ün yabancı devlet başkanları başta olmak üzere Çankaya Köşkü'nde verdiği davetlere eşinin de katılması halinde askerler gidecek mi?

Gül'ün seçilmesi halinde 29 Ekim akşamı Köşk'te nasıl bir manzara ortaya çıkacak? Gül resepsiyona eşiyle birlikte gelecek mi? Bu resepsiyona milletvekillerini türbanlı eşleriyle birlikte davet edecek mi? 

Sezer, Çankaya Köşkü'ndeki yabancı devlet başkanlarına verdiği yemeklerde eşleri türbanlı olan Başbakan, Meclis Başkanı ve Dışişleri Bakanı'na eşsiz davetiye gönderiyordu. Çankaya Köşkü'nde bundan sonra resmi yemek davetlerinde nasıl bir yöntem uygulanacak?