BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Doç. Dr. Tuna Türkiye'yi temsil edecek

Doç. Dr. Muharrem Tuna, Erasmus For All Programı kapsamında Türkiye'yi temsil edecek.

Abone ol
Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Muharrem Tuna, Avrupa'da Türkiye'ye temsil edecek! Erasmus For All Programı kapsamında Türkiye'yi temsilen toplantılara katılacak olan Tuna, yasalaşması planlanan taslağa katkı sunacak!

Avrupa Komisyonu üye ve aday ülkelerdeki eğitim faaliyetlerini desteklemek amacıyla yeni bir düzenleme yapıyor. Komisyon bu yıldan itibaren başta Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) olmak üzere, gençlik ve spor ile ilgili programların tamamını Erasmus For All Programı altında birleştirmeyi amaçlıyor.

BAKANLARIN ORTAM KARARI 

Avrupa Birliğine üye olan ülkelerin bakanları 2012 yılı Mayıs ayında bir araya gelerek eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanındaki tüm programları 2014-2020 yılları arasında tek bir çatı altında toplamaya karar vermişti. "Erasmus for All” adı altında toplanacak çalışmalar için alanında uzman kişilerin oluşturduğu komisyon kurulurken Türkiye'ye temsilen Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muharrem Tuna seçildi. Avrupa'dan 21 farklı üyenin katılacağı çalışma kurulu, programın son haline getirilmesi için çalışacak.

TOPLAM BÜTÇE 19 MİLYAR AVRO

2014-2020 dönemi için toplamda 19 milyar Avro bütçe ayrılan programın, çok sayıda faaliyeti ve hareketliliği içermesi planlanıyor. Bu program kapsamında 2,2 milyonu yükseköğretim öğrencisi ve 1 milyonu eğitimci ve genç çalışan olmak üzere toplamda 5 milyon kişinin hareketliliğe katılması öngörülüyor.