BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Arsenal Chelsea'ye teslim oldu

Avrupa Şampiyonu Chelsea'yi ağırlayan Arsenal 2-1 yenildi. Arsenal'in beraberlik umutları Chelsea kalecisi Cech'te eridi.

Abone ol

Londra'da oynanan maçta Chelsea Arsenal'ı 2-1'lik skorla geçti.

Chelsea, bu galibiyetle liderlik koltuğundaki yerini korudu.

Arsenal da böylece ligdeki ilk yenilgisini aldı.

Chelsea'nin kaptanı John Terry bir ihtimal federasyonun verdiği cezaya karşı nasıl hareket edeceğini düşünerek çıktı sahaya.

Terry, geçen seneki lig maçında rakibini aşağılayıcı ve ırkçı hakaretlerde bulunduğu için 4 maç ve 220 bin sterlin ceza almıştı.

Terry, Chelsea'nin Arsenal'ın evindeki galibiyetinde rol oynadı.

Gösterge maç

Maçın ve Chelsea'nın ilk golünü Fernando Torres attı.

Arsenal'ın beraberlik golü Gervinho'dan geldi ancak Roberto Di Matteo'nun yönetimindeki Chelsea, ikinci yarıda serbest vuruştan atılan golle üç puana ulaşmayı bildi.

Arsenal'ın hocası Arsene Wenger, bugünkü maçın, ekibinin şampiyonluk şansının göstergesi olacağını söylüyordu; gerçi Arsenal beraberliğe çok yaklaştı ancak Chelsea kalecisi Petr Cech geçit vermedi.

Chelsea, bugünkü galibiyeti, mayıs ayındaki Avrupa Şampiyonluğu sonrasındaki kişisel ve taktik değişim içinde bir dönüm noktası olarak görecektir.

Oscar, Mata ve Eden Hazard'ın sahaya ilk 11'de sürülmesi, takımın hücum ağırlıklı oynayacağını gösterdi; bu dizilim, takımın yıldızlarından Frank Lampard'ın yedek kulübesinde oturması anlamına geldi.

Terry'ye protesto

Terry'nin milli takım kaptanlığının da sonunu getiren olay geçen seneki bir maçta olmuştu.

Beklenebileceği gibi, Terry maç boyunca protesto edildi; top kaptanın ayağına her geldiğinde Arsenal taraftarlarından protesto sesleri yükseldi.

Benzer protesto çıkışları Chelsea'ye altı yıl önce transfer olan Arsenal'in savunma oyuncusu Ashley Cole için de oldu.

Federasyonun cezasına Terry'nin itiraz hakkı bulunuyor.

Ancak federasyonun da temyiz başvurusuna karşı cezayı arttırma yaptırımı bulunuyor.

Terry, temmuz ayında aynı konuyla bağlantılı olarak mahkemede görülen davada suçsuz bulunmuş, federasyonunun buna rağmen konuyu disiplin kurulunda görmeye karar vermesi nedeniyle milli takım kaptanlığından ayrıldığını açıklamıştı.