BIST 10.106
DOLAR 32,28
EURO 34,89
ALTIN 2.432,66
HABER /  GÜNCEL

Dizi seyretme bahanesiyle taciz etti

Eve dizi seyretme bahanesiyle çağırdığı komşusunun oğlunu taciz eden adamın cezası kesildi

Abone ol

Canik İlçesi Yeni Mahalle'de 2010 yılı Şubat ayında meydana gelen olayda Cevdet Atalı, komşularının olay tarihinde 14 yaşında olan oğlu C.T.'yi iddiaya göre, "Bize gidip Kurtlar Vadisi'sini izleyelim" diyerek evine çağırdı.

Dizi izlerken küçük çocuğun yanaklarından ve yüzünden öpmeye çalıştı. Bunun üzerine C.T., sanığı iteleyerek evine gitmek istediğini söyledi. Ancak Atalı, geç olduğunu ileri sürüp göndermedi. Bir sürede porno film seyrettirdikten sonra C.T.'yi bir odaya kilitledi. Sabah olunca C.T.'nin ailesi çocuklarının en son Cevdet Atalı ile birlikte görüldüğünü öğrenerek eve gitti. Ancak Atalı, yalan söyleyerek çocuğu görmediğini söyleyip aileyi gönderdi. Bunun üzerine aile polise giderek şikayetçi oldu. Kısa bir süre sonra polis eve gidince arka kapıdan kaçmaya çalışan sanığı yakaladı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Tutuklanarak cezaevine konulan Cevdet Atalı, Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen sanık, C.T.'yi zorla evine götürmediğini ileri sürerek, "Kendisini mahalleden tanırım. Bana gelerek evde Kurtlar Vadisi dizisini izlemek istediğini söyledi. Ben de 'gel izle' dedim. Kesinlikle alıkoymadım. Beraatımı ve tahliyemi istiyorum" dedi.

Ancak mahkeme sanığa 'hürriyetten yoksun bırakma' ve 'taciz' suçlarından 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

POLİSİM DEDİ DEFALARCA TECAVÜZ ETTİ

HABERİD DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Ankara'da, polisin yabancı uyruklu kaçak işçilere yönelik gerçekleştirdiği denetimlerden yürek burkan bir öykü çıktı. Polis, bir lokantada bulaşıkçı olarak çalışan Özbekistan uyruklu 28 yaşındaki Dilnoza K.'ya, kendini polis olarak tanıtarak haftalar boyunca tecavüz ettikten sonra pasaport ve parasını gaspeden Rasim U.'yu (33) gözaltına aldı. Çalışma izni olmayan genç kadın sınırdışı edilirken, Rasim U. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖZYAŞLARIYLA ANLATTI

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, polis yabancı uyruklu kaçak işçilere yönelik rutin denetim yapmak üzere Ulus Anafartalar Caddesi'ndeki bir restorana girdi. Polis, restoranda bulaşıkçılık yapan Özbekistan uyruklu Dilnoza K.'nın kaçak olarak çalıştığını belirledi. Polis, Dilnoza K.'yı emniyete götürdü.

Burada ifadesine başvurulan Dilnoza K., ağlayarak, polislere başından geçen bir olayı anlatmak istediğini söyledi. Dilnoza K., restoranda çalışmaya başlamadan önce Batıkent'te 80 yaşındaki M.Ç isimli hasta kadına para karşılığında bakıcılık yaptığını anlattı. M.Ç.'nin torunu O.Ç.'nin, kendini polis olarak tanıtan arkadaşı Rasim U. ile eve geldiğini söyleyen Dilnoza K., Rasim U.'nun zaman zaman eve gelmeyi sürdürdüğünü anlattı. Dilnoza K., Rasim U.'nun iş bulacağını ve çalışma izni alacağını söyleyerek kendisini bir arkadaşının evine götürdüğünü söyledi.

EŞİYLE DE TANIŞTIRDI

Dilnoza K., Rasim U.'nun kendisini burada haftalar boyunca zorla tuttuğunu ve tecavüz edip, pasaportuna ve paralarına el koyduğunu söyledi. Dilnoza K., Rasim U.'nun kendisini eşiyle de tanıştırdığını anlattı. Dilnoza K.'nın ifadeleri üzerine Ankara Emniyeti Gasp Büro Amirliği ekipleri Rasim U. ve O.Ç.'yi gözaltına aldı. Hâkim karşısına çıkarılan Rasim U. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, O.Ç. serbest kaldı.

DEHŞET ANLARINDA BÖYLE FERYAT ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Samsun'da eşi tarafından 4 yaşındaki oğlunun gözleri önünde bıçaklanan Sevim Ç., dehşet anlarında böyle feryat etti. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşam savaşını kazanan Sevim Ç., yaşadıklarını  anlattı

Samsun'un İlkadım ilçesi Ulugazi Mahallesi'ndeki bir kafede, 24 Nisan'da, ayrı yaşadığı eşi Mehmet Ç. (34) tarafından 8 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan Sevim Ç. (30), yaşam savaşını kazandı. Hastane yatağında konuşan genç kadın, eşinden birlikte oldukları 14 yıl boyunca şiddet gördüğünü söyledi. Sevim Ç., "Eşimden şiddet gördüğümü yıllarca ailemden sakladım. 4 çocuğum var, 'Boşansam onlara kim bakar?' diye düşündüm. 14 yıldır yoklukla yaşadım. Ben onun hem sefilliğini hem de dayaklarını çektim" diye konuştu. Olaydan önce Samsun Adliyesi'ne boşanmak için gerekli evrakları öğrenmeye gittiğini belirten Sevim Ç, "Beni telefonla aradı ve nerede olduğumu sordu. Ben de adliyeye gittiğimi söyledim. Bunun üzerine buluşmak istediğini söyleyip kafenin adresini verdi. Beni öldürmek için oraya geleceği aklımın ucundan geçmedi. İçeri girdi, önce yanımdaki 4 yaşındaki oğlumu sevdi. Belinden çıkarırken bıçağı yere düştü. Almak istedim. Benden önce davrandı ve bıçağı yerden alarak beni bıçaklamaya başladı" dedi.

'DEVLETE SIĞININ'

Genç kadın sözlerini şöyle sürdürdü: "Vurduğu bıçak darbeleri canımı acıtmıyordu. Hiçbir şey hissetmiyordum. O sırada oğlumla göz geze geldim ve 'Ne olur, oğlumun yanında yapma' diye bağırdım. Eşim beni bıçaklarken, 'Çocuğumu buradan götürün' diye bağırıyordum. O sırada canımı değil, sadece oğlumu düşünüyordum." Türkiye'de kendisi gibi yüz binlerce kadının şiddet görmesine rağmen ailelerine söylemediklerini de vurgulayan Sevim Ç., "Ailelerinden korktukları için koca şiddetine maruz kalıyorlar. Ama bunu saklamanın sonu ölüm. Devlete sığının. Devlet sizlere mutlaka sahip çıkacaktır. Kocam tutuklandı, şimdi rahatım" dedi. Annesinin bıçaklanmasına tanık olan 4 yaşındaki Y.Ç. de, yoğun bakımdan çıkan genç kadını ziyaret etti. Y.Ç. annesine, "Sen şimdi yat dinlenen. Eve gelince ben sana bakarım" deyince genç kadının gözlerinden yaşlar süzüldü.
 

12 YAŞINDA GELİN OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Babası tarafından imam nikahıyla evlendirilen 12 yaşındaki çocuk gelinin korkunç dramı...

Bir davada babası Bayram Ö. tarafından tanık olarak gösterilen 12 yaşındaki E.Ö., mahkemeye, 8 ay önce 26 yaşındaki Tuncay İ. ile imam nikâhıyla evlendirildiğini ve 3.5 aylık hamile olduğunu anlattı. Hâkim, koca Tuncay İ., baba Bayram Ö. ve kayınpeder Muharrem İ. hakkında "cinsel istismar" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde yaşayan ve hayvancılıkla geçimini sağlayan 45 yaşındaki Bayram Ö., 2011 Nisan'ında savcılığa başvurarak, kendisini terk eden eski karısı 32 yaşındaki Serpil Ö.'nün birlikte yaşadığı sevgilisi Murat D. tarafından tehdit edildiğini iddia etti. Savcılık, Bayram Ö. ve Murat D. hakkında karşılıklı "hakaret" ile "tehdit" suçlarından dava açtı.

Bayram Ö., 12 yaşındaki kızı E.Ö.'yü tanık olarak gösterdi. Ancak küçük kızın, üç gün önce İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde bir pedagog eşliğinde anlattıkları, yeni bir çocuk gelin dramını ortaya çıkardı. Savcılık soruşturmasında babasının baskıyla ifade verdiğini belirten E.Ö., şunları söyledi: "Reşadiye'de doğdum, büyüdüm. Babam sürekli alkol alıyor, annemle tartışıyordu. Annem bir gün çıkıp gitti. O zaman altıncı sınıftaydım, babam beni okuldan aldı. Annemin birlikte yaşadığı Murat Abi aradı ve bizi yanlarına almak istediklerini söyledi. Bana hakaret ya da tehditte bulunmadı."

ANNE MÜDAHALE ETTİ AMA...

Bu yaşananların ardından babasının kendisini evlendirme çabasına girdiğini, iki kez başka kişilerle söz kestiğini ancak Hatay'da yaşayan anne Serpil Ö.'nün müdahaleleriyle bu evliliklerin olmadığını anlatan E.Ö. şöyle devam etti: "Daha sonra babamın baskısıyla annemden gizli İstanbul'daki dayımın yanına geldik. Yaklaşık 8 ay önce Sarıgazi'de memleketlimiz Muharrem İ.'nin oğlu 26 yaşındaki Tuncay İ. ile evlendik. İmam nikâhıyla yapılan düğünden sonra babam, kayınpederime kimliğimi gösterince kayınpederim Muharrem İ., 'Yaşı küçükmüş, yaşı küçük olduğunu bilseydim olmazdı. Gitsin kendi babasının evinde yaşı büyüyene kadar beklesin' dedi. Ancak kocam Tuncay İ., 'Hayır olmaz, ben niye bırakayım?' dedi. Babası da 'Senin gibi oğlum yok' dedi. Kocam 3-4 gün sonra ayrı bir ev tuttu. Ancak bu davayı öğrenince babamın onu şikâyet ettiğini sanarak, beni babasının evine bırakıp gitti.

'KOCAMIN YANINA DÖNMEK İSTEMİYORUM'

Kayınbabam da Hatay'daki annemi arayarak, 'Kızın burada gel al götür' dedi. Yaşım küçük olduğu için ceza alırlar diye kocam ve babası benim annemle gitmemi istediler. 3.5 aylık hamileyim. Ben ne kocamın ne de babamın yanına dönmek istemiyorum. Annem ve Murat Abi ile birlikte Hatay'a gitmek istiyorum ve orada okumak istiyorum. Koruma altına girmek istemiyorum." Babasının annesini henüz 12 yaşındayken kaçırdığını, bu nedenle hapis cezası aldığını da ifade eden E.Ö., babasının, 10 yaşındaki kız kardeşi G.Ö.'yü de evlendirmek için görüşmeler yaptığını iddia etti.

ANNESİ CEP TELEFONUNU ALINCA...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kadıköy'de annesiyle tartıştıktan sonra pencereden atlayarak yaşamına son veren Meltem Deniz (17) toprağa verildi.

Olay, Kalamış Caddesi'nde iki gün önce saat 20.30 sıralarında meydana geldi. Üsküdar Özel Amerikan Lisesi 10 F Sınıfı Öğrencisi Meltem Deniz, annesi Füsun Şahin ile cep telefonu yüzünden tartışmaya başladı. Annesinin cep telefonunu almasına öfkelenen Meltem Deniz, odasına kapandı. Bir süre kızından ses çıkmaması üzerine meraklanan anne Füsun Şahin odaya girdi.

Odada kızını bulamayan anne Füsun Şahin, açık pencereden baktığında Meltem Deniz'in yaralı halde beton zeminde olduğunu gördü. Yapılan ihbar üzerine kısa süre içinde adrese gelen sağlık ekibi, yaralı genç kızı Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Burada tedaviye alınan Meltem Deniz, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Meltem Deniz'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin tamamlanmasının ardından yakınları tarafından alınarak Karacaahmet Gasilhanesi'ne getirildi.

Şakirin Camii'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Meltem Deniz'in ailesi, yakınları ve arkadaşları da katıldı. Genç kızın doktor babası Engin Deniz ile eczacı annesi Füsun Şahin, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Meltem Deniz'in tabutunun üzerine taraftarı olduğu Fenerbahçe Spor Kulübü'nün atkısı, şal ve karanfiller bırakıldı. Cenaze daha sonra gözyaşlarıyla Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.