BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Direksiyona geçen Bahçeli'den espri

MHP Lideri Devlet Bahçeli katıldığı bir tesis açılışına, kendi kullandığı 1987 model klasik arabasıyla geldi.

Abone ol

Açılış programına 1987 model Volvo marka beyaz otomobilini kendi kullanarak gelen Bahçeli herkesi şaşırttı. Eski model araçları tercih ettiğini söyleyen Bahçeli, "Biz de eskiyiz zaten" diyerek espri yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkgücü Ülküspor Kulübü Devlet Bahçeli Sosyal Tesisleri'nin açılışına katıldı. Tesisin açılışını gerçekleştiren Bahçeli, daha sonra partililerin yaptığı halı saha maçının başlama vuruşunu gerçekleştirdi.

POZ VERDİ

Daha sonra tesis içerisinde bulunan çadırda dinlenen Bahçeli yine kendi kullandığı araçla etkinlikten ayrıldı. Etkinlikten ayrılmadan önce arabasıyla basın mensuplarına poz veren Bahçeli'nin, 'asıl fotoğraf otoda böyle çekilir' diyerek elini arabasının üzerine koyması gülüşmelere neden oldu. 

ARACIYLA İNŞAATI İNCELEMEYE GİTTİ

Beyaz aracının direksiyonuna geçen ve tesislerden ayrılan Bahçeli'yi ise gazeteciler takibe geçti. Ankara sokaklarında en önde Bahçeli arkada ise gazetecilerin bulunduğu bir araç konvoyu uzun bir süre trafikte ilerledi. Kırmızı ışık yandığında gazeteciler Bahçeli'nin aracının önüne geçerek görüntü alırken, Bahçeli daha sonra başka bir yere geçerek buradaki bir inşaatı inceledi. İnşaat hakkında bilgi veren Bahçeli, "Burada amaç yaşlılarımız için bir huzur evi olarak düşünülmektedir. Böyle bir teşebbüse de MHP olarak değil de, şahıslar olarak bu davaya gönül vermiş insanlar olarak, yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Yapılan binanın yaşlılar için yapıldığını belirten Bahçeli, İlbilge Hatun Erinç Evi olan huzur evinin ismi içinse, "Bilge Kağan'ın annesinin adıdır İlbilge Hatun" dedi.

Bahçeli bir gazetecinin Bekir Bozdağ'ın tutuklu vekillerle ilgili açıklamalarını sorması üzerine ise, "Bekir Bozdağ'ın böyle güzel bir eserin önünde tartışmak istemem" diye cevap verdi.

"HALK ARABASI"

İnşaatı gezdikten sonra 1987 model klasik aracıyla ilgili soruları da cevaplayan Bahçeli, bir gazetecinin "Size yetişmekte de zorlandık takipte" demesi üzerine, "1987 model, 700GL model, dolayısıyla yetişmek zor" cevabını verdi. Bahçeli, bir gazetecinin aracın çok yakıp yakmadığını sorması üzerine çok yakmadığını belirterek, "Halk arabası" dedi.

ARACI HER GÜN YIKIYOR

Gazetecilerin aracın çok temiz göründüğünü söylemesi üzerine Bahçeli, aracı her gün yıkadığını söyledi. Bahçeli, bir araç sahibi olarak benzin fiyatlarının sorulması üzerine, "Bu arabaya binmeyi tercih ediyorsanız, ona katlanacaksınız" değerlendirmesinde bulundu. Aracını genellikle haftada bir gün kullandığını kaydeden Bahçeli, "Bugün spor tesislerinin açılışı olduğu için, siyasetle sporu ayırt etmek üzere bir işaret olarak, partideki genel başkanlık makam aracıyla değil de, şahsi arabamla gelmeyi tercih ettim" diye konuştu.

"BİZ DE ESKİYİZ ZATEN"

Bahçeli ayrıca eski model araçları daha çok tercih ettiğini söyleyerek, "Biz de eskiyiz zaten" diyerek espri yaptı. Bahçeli, açıklamalarının ardından 1987 model aracıyla parti genel merkezine geçti.